Sport

Serena Williams most kivételesen nem saját magától kapott ki

Ezt állítja Martina Navratilova, akit lenyűgözött Garbine Muguruza szombati játéka.

Szombaton rendezték a Roland Garros női egyesének döntőjét, ami elég nagy meglepetést hozott: a 22 éves Garbine Muguruza egy szoros és egy simább szettben legyőzte a címvédő Serena Williamst. Az amerikai világelső így az idény második nagy tornáját is elveszítette, Melbourne-ben Angelique Kerbertől kapott ki a fináléban.

Mindig azt mondjuk, hogy Serena saját magát győzte le, de most, bár nem játszotta élete meccsét, egyáltalán nem volt rossz. Olyan ellenféllel találta szemben magát, aki felnőtt hozzá és nem arra játszott, hogy ne kapjon ki. Garbine a győzelemre hajtott, jó volt ezt látni

– mondta a New York Times-nak a 18-szoros Grand Slam-győztes Martina Navratilova.

A venezuelai-spanyol Muguruza ráadásul fiatal kora ellenére jól bírta a meccs kiélezett labdameneteit is, a döntő szituációkból rendre ő jött ki győztesen.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

Még azt is elbírta, hogy Williams a második szettben négy meccslabdát hárított. Ez tetszett Navratilovának is.

Nem roppant össze a nyomás alatt, ellenkezőleg: a maga javára fordította azt. Könnyen visszaeshetett volna a négy kihasználatlan meccslabda után, mégsem tette.

Az 59 éves navratilova szerint nagyon jót tesz a női tenisznek, hogy egyre több kihívója akad Serena Williamsnek. A US Openen Flavia Pennetta, az Australian Openen Angelique Kerber, a Roland Garroson pedig Garbine Muguruza győzte le a döntőben, ők ráadásul mind első Grand Slamjüket nyerték meg.

Serena sem keresi a kifogásokat. Elismerte: egyszerűen jobban játszott nála Muguruza.

Nem játszottam azt a játékot, amit kellett volna. Ő igen. Tudja, hogyan kell nagy meccseken játszani, és bizonyította: tudja, hogyan kell megnyerni egy Grand Slamet

– dicsérte riválisát a 21. GS-diadalára hajtó amerikai.

Ezzel a tökéletes átemeléssel nyert Muguruza:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik