Sport

A Szolnok elődöntős a vízilabda Bajnokok Ligájában

A CNA Barcelonetta elismerésre méltóan meglehetősen kevés gólon tartotta a Szolnokot. Más kérdés, ők még kevesebbet lőttek.

Madaras Norbert 37 éves, de már 20 évesen BL-döntőt játszott. A csütörtöki CNA Barcelonetta elleni volt a 12 alkalom, hogy valamely csapatával finalista lett, négyszer a Pro Recco légiósaként magasba is emelhette a trófeát.

Erre törekednek ezen a hétvégén is itt Budapesten, csak most épp a Szolnok színeiben.

A spanyol csapatról meglehetősen rossz emlékeket hordoz magában a Szolnok, hiszen a tavalyi Final Six épp ezen fázisában, pont velük játszottak az elődöntőbe jutásért, más kérdés, akkor a katalán fővárosban rendezték a tornát, most meg a Margitszigeten.

Hogy a hazai pálya előnye, vagy sem, de az biztos, hogy a tavalyi 10-9-es vereségnek nyoma sem látszott Vargáékon. a nem túl gól gazdag meccsen a nagyszünet pillanatában 3-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, ami a Barcelonettára nézve egyfelől hízelgő, hiszen csak hármat kaptak, más kérdés, egyetlen találatuk harmatgyenge.

A folytatásban sem billent vissza a pálya, a harmadik negyed végén már 6-2 állt a kivetítőn.

Ha egy csapat 24 játékperc alatt két gólt lő, az azt jelenti, nem valószínű, hogy sokkal többet fognak az utolsó nyolc alatt. Ehhez képest góllal kezdték a hajrát a spanyolok, majd a negyed feléig meg is duplázták az eddigi kettőt. Igaz, a Szolnok sem aludt el, így is maradt a két gól különbség a végére (7-5).

Négy között, a Szolnok. A fél görög válogatottnak megfelelő Olympiakosz lesz az ellenfele.

Vízilabda, Bajnokok Ligája, Final Six, elődöntőbe jutásért:

Szolnoki Dózsa-Közgép – CNA Barcelonetta 7-5  (2–1, 1–0, 3–1, 1–3)
Hajós-uszoda, vezette: Boris Margeta (szlovén), Vojin Putnokovics (szerb)

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Madaras, Jansik D., Mezei, Varga Dániel, Varga Dénes 2. Csere: Vámos 1, Alekszics, Younger, Kis G. 2, S. Mitrovics 2. Vezetőedző: Cseh Sándor

BARCELONETA: Lopez – Szirányi, Sz. Rasovic 1, Minguell 1, Roca, Espanol, V. Rasovic 1. Csere: Munarriz 1, Larumbe, Tahull, Fernandez, Famera 1. Vezetőedző: Jesus Martin

Gól/emberelőny: 4/10, ill. 2/8
Gól/ötméteres: 0/1, ill. –
Kipontozódott: Roca (29. p.)

További program:

Június 3., péntek:

Az 5. helyért (Eger-Barceloneta) 17.30

Elődöntő:
Szolnoki Dózsa-Közgép–Olympiakosz Pireusz (görög) 19.00
Jug Dubrovnik–Pro Recco (olasz) 20.30

Június 4., szombat:

A 3. helyért 19.30
DÖNTŐ 21.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik