Sport

Két leánygyermeke van a molesztáló kajakedzőnek

Családos ember és mégis facebookon keresztül zaklatta 15 éves tanítványát.

A Blikk szombaton számolt be róla, hogy egy, az ötvenes évei­ben járó kajakedző a közösségi oldalon írt szexuális tartalmú üzeneteket kiskorú, tizenöt esztendős tanítványának. Ilyeneket:

„Nagyon rád vagyok izgulva”, „Remélem, ki tudsz elégülni”, „Nekem igen bejössz, és nemigen érdekel, hány éves vagy” és arról érdeklődött, szűz-e még a lány.

A lány először ba­­rátnőjének mesélt a zaklatásról, aki szólt az édesapjának. A férfi beszélt a többi szülővel.

A lányok levelezéséből az is kiderült, hogy a “mester” állítólag fogdosta is őket. Az edző ellen egyelőre nem indult rendőrségi eljárás.

Elég zárt világ a kajakozóké, így hamar ki lehet találni, kiről is van, lehet szó, ráadásul az edző Facebook-üzenetei melletti képe és olimpiai bajnok tanítványai alapján is beazonosítható.

S. N. és a sikerek

A kétszeres olimpiai bajnok férfi négyes edzője a 2000-es olimpiára való felkészülés hajrájában igazolta át Fábián László mesteredző két tanítványát, Storcz Botondot és Horváth Gábort.

2008-ban három hónappal Peking előtt hirtelen átvette Fábiánné Rozsnyói Katalintól Szegedre távozott három kajakosnő, Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella edzéseinek irányítását.

A női K4 ezüstérmet nyert 500-on míg az ugyancsak általa edzett férfi kettes (Kammerer, Kucsera) pedig negyedik.

S.N akkor 29 milliós jutalmat kapott…

Merthogy nem akárki a zaklató. A Kiss László-ügy után újra egy olyan tréner keveredett gusztustalan ügybe, aki neves, olimpiai bajnokot is fel tud mutatni egykori tanítványai között. Nem egyet, sokat.

S. N., 2013 óta edző Nagykanizsán. Egyelőre hallgat. A Blikk többször kereste, de nem reagált a hívásokra. A TV2 Tények is jobb híján csak az egyik legnevesebb tanítványát, Horváth Gábort tudta megszólaltatni. Horváth 2000-ben Sydneyben és 2004-ben Athénban állhatott fel a dobogó legfelső fokára a mindkétszer aranyérmes kajak négyes egység tagjaként.

Megdöbbentett, amit hallottam, hiszen két lány édesapjáról van szó. A sportra nagyon rossz fényt vet az ügy, amennyiben ez igaz, akkor az ilyen embereket el kell távolítani a sportágból

– mondta Horváth Gábor. Mondjuk, ha valakire egykori tanítványa mond ilyen véleményt az elég lesújtó.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség közleményben reagált a hírre:

Miután nem kaptunk hivatalos értesítést, így az ügyben nem tudunk érdemben nyilatkozni. Soha nem fordult elő a sportágunkban hasonló eset, amíg be nem bizonyosodik valakiről, hogy bűnös, addig az érintett szakembert is megilleti az ártatlanság vélelme. Mentegetni azonban senkit sem fogunk, ha az említett ügy bizonyságot nyer, az illetőnek egyetlen napra sincs tovább helye a kajak-kenu ­sportágban.

 A borsonline.hu dr. Molnár Zoltánt, a kanizsai klub elnökségi tagját érte utol, aki kérdésükre úgy reagált, fogalmunk sem volt a molesztálásról.

Megdöbbentünk a hír hallatán, de nem akarunk alaptalanul vádaskodni, és vizsgálatot indítunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik