Sport

Nagy László: minden benne volt ebben a hetven percben

Az MVM Veszprém szombaton a rendes játékidő utolsó másodperceiben egyenlített, majd a hosszabbításban felőrölte a Kiel csapatát, így bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Óriási volt a csapat, elhittük, hogy meg tudjuk csinálni. Nagyon büszke vagyok a játékosokra. Nemcsak nekik, hanem a szurkolóknak is szeretnék gratulálni, mert fantasztikusak voltak

-lelkendezett Xavi Sabaté mester, akit az idei kiírás legjobb edzőjének választottak a Bl-ben.

Nagy László lélektanilag fontos pillanatokban lendítette át a holtponton csapatát a góljaival:

Azt hiszem, minden benne volt ebben a hetven percben. Küzdöttünk, szaladtunk az eredmény után. A második félidő elején erős rohammal átvettük a vezetést, ám a lendület nem tartott ki a végéig. De nem lehetünk elégedetlenek. Az első félidőben nem volt túl acélos a védekezésünk, de második játékrész elején megmutattuk az igazi arcunkat. Igazi csapatmunka volt!

Gasper Marguc is bekerült a BL-álomcsapatba idén, hét másodperccel a rendes játékidő vége előtt az ő góljával egyenlített a Veszprém:

Semmi különös, rendben, már csak pár másodperc volt hátra, de nem gondoltam erre abban a pillanatban. Miután ellőttem a labdát, fohászkodtam azért, hogy bemenjen.

Mikler Roland parádés védésekkel szállt be a meccsbe a második félidőben:

A csapat erejét mutatja, hogy a hosszabbítást már simán behúztuk. Úgy érzem, most váltam igazán profi játékossá.

Az MVM Veszprém a lengyel Kielce ellen lép pályára a Bajnokok Ligája döntőjében vasárnap 18:00-tól a kölni Lanxess Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik