Sport

Douchev-Janics: Nem egészséges, ami most a magyar kajak-kenuban van

Szerdán eldőlt: Douchev-Janics Natasa indul Rióban női kajak egyes 200 méteren, mivel a 33 éves, háromszoros olimpiai bajnok nyerte a szegedi pótválogatót a 22 éves, ifjúsági világbajnok Lucz Dóra ellen. Nagyon szoros volt a küzdelem, mindössze 27 századmásodperc döntött.

Leírhatatlan, amit most érzek

– nyilatkozott a pótselejtező után az M1-nek Douchev-Janics.

„Nagyon-nagyon feszült voltam a rajt előtt, nem azért, mert rosszul ment edzésen, hanem a duisburgi világkupa miatt, mert ott hőemelkedéssel, megfázással küzdöttem, és kis különbséggel kikaptam. Ráadásul mindenki okoskodott körülöttem, így azt kértem, hogy most mindenki menjen távol tőlem, megoldom.”

Kiemelte, hogy volt mögötte egy csapat, edző-férjétől, Andrian Douchevtől és a klubjától sok segítséget és támogatást kapott, de az elmúlt napokban csak magával és az előtte álló feladattal akart foglalkozni. Douchev-Janics – aki a londoni olimpia után azt fontolgatta, hogy szerb színekben folytatja a versenyzést – kitért arra is, hogy szerinte

“nem egészséges, ami mostanában a magyar kajak-kenuban folyik”,

mert úgy látja: amíg régebben egy csapat voltak, most kis túlzással mindenki csak magával foglalkozik, és még egy olyan viadalon is, mint a múlt heti vk, külön készül.

A kajakos azt mondta: most egy nagyon erős alapozásra készül, sok ideje van a rajtig és reméli, hogy minden rendben lesz Rióban. (Fotó: kajakkenusport.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik