Sport

A kapitány elmondta, mitől lehet eredményesebb a magyar női kéziválogatott

Kim Rasmussen szerint lesznek buktatók és ő is fog hibázni, de együttes erővel átlendülhet a csapat a kezdeti nehézségeken.

A nyártól Kim Rasmussen veszi át a magyar női kézilabda-válogatott irányítását, nemrég a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hivatalosan is bejelentette a szakember kinevezését, aki négy évig írt alá. A dán tréner a CSM Bucurestivel triplázni tudott a szezonban, megnyerte a Bajnokok Ligáját (pont a Győrt legyőzve a fináléban), a román bajnokságot és a román kupát is, míg a lengyel válogatottal még két Európa-bajnoki selejtezős meccset vív meg, utána pedig csak a magyar kézilabdára koncentrál.

A Nemzeti Sport szerdai számában elmondta, a magyar válogatott fantasztikus játékot játszik, olyan játékosok szerepelnek a keretben, akik meccseket tudnak eldönteni. Ő azon dolgozik, hogy ez a teljesítmény egyenletesebb legyen, mert ezzel akadnak gondjaink, illetve sikerüljön túllendülni a holtponton.

Remek játékosaik vannak, akik meccseket tudnak eldönteni egyedül, és az a cél, hogy amikor ez esetleg mégsem sikerül nekik – elvégre bárkinek lehet rossz napja –, akkor összetartással, küzdeni tudással, csapatszellemmel tudjuk pótolni, ami hiányzik

– így Rasmussen, aki szerint egyénileg a magyar csapat bárkivel felveszi a versenyt, a többin kell dolgozni.

A dán rámutatott, manapság a fontos meccsek egy-két gólon múlnak, ez pedig egy-két jó vagy rossz döntés következménye. Ennek elbírásához az kell, hogy a lehető legjobb fizikai állapotban legyenek a játékosok, mert aki bírja erővel egy világesemény sokadik mérkőzését, annak van a legtöbb esélye célba érni.

Az biztos, hogy aki nincs megfelelő fizikai állapotban, annak nem lesz helye a magyar válogatottban

– mondta Rasmussen, aki szerint profiként kell viselkednie minden játékosnak. Reméli a játékosok nyitottak lesznek iránta, ő az lesz irántuk.

Ami a célokat illeti, bár tudja, hogy mindig mindenhol az azonnali eredmény az elvárás, a tervei szerint a 2020-as tokiói olimpiára kell a legjobbnak lennie a magyar válogatottnak. Persze ő maga már most azt tervezi, hogy a 2016-os svédországi Európa-bajnokságon csoportgyőztes legyen az együttes.

De ettől még lesznek vesztes meccseink, és nem szabad, hogy ez visszavessen bennünket.

Lesznek buktatók, biztos, hogy én is sokat fogok hibázni. De ki kell alakítanunk egy koncepciót, amelyben mindenki hinni tud, és nyugodtan, fegyelmezetten, koncentráltan, egymásban bízva, közösen kell dolgoznunk a kezdeti nehézségek alatt” – vélekedett a kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik