Sport

Tökön rúgással is próbálkozott a Warriors, de nem jött be

A szezon, majd a rájátszás kezdete előtt is arról beszélt mindenki, milyen izgalmas lesz majd a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs nyugati konferenciadöntője az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). Jött aztán a Kevin Durant és Russell Westbrook vezette Oklahoma City Thunder, kiejtette a Spurst az előző körben és most nagyon úgy fest, hogy a címvédőtől sem ijedtek meg. Sőt!

1-1-es állásnál utaztak a csapatok Oklahoma Citybe, magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezték a harmadik összecsapást és bár az OKC drukkerei vélhetően abban bíztak, hogy ismét sikerült elkapniuk a Warriors grabancát, arra talán ők szem számítottak, hogy a félidőben 72-47 lesz az állás a hazaiak javára. Volt olyan szakasza a meccsnek, amikor 41 ponttal vezettek.

A Thunder nem is engedte ki a kezéből a győzelmet, egyedül a negyedik negyedet nyerte meg a Golden State, de akkor már rég késő volt. 133-105-re nyert az Oklahoma City.

Az összefoglaló:

Durant 33 ponttal, Westbrook 30 ponttal, 12 assziszttal és nyolc lepattanóval vette ki a részét a győzelemből. A túloldalon senki sem tudott extrát hozni, Stephen Curry 24, Klay Thompson 18 egységet tett fel a táblára. Draymond Green szenvedett nagyon, a dobással is hadilábon állt (kilenc kísérletből csak egyszer talált be), ráadásul a második negyedben volt egy sportszerűtlen megmozdulása, amikor – ne szépítsük – tökön rúgta Steven Adamset. Ez nem az ő napja volt.

Draymond Green rúgása:

Azt kaptuk, amit megérdemeltünk

– mondta a meccs után a címvédő Warriors vezetőedzője, Steve Kerr, akinek két napja lesz gatyába rázni együttesét. Itteni idő szerint szerda hajnalban lesz a párharc negyedik felvonása.

Eredmény – NBA, nyugati főcsoportdöntő

Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 133-105

A párharcban az OKC vezet 2-1-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik