Sport

Cseh László fantasztikus hajrával lett Európa-bajnok

Cseh László Európa-bajnok lett.

Cseh László a legjobb idővel, 51.64-gyel jutott be a 100 méteres férfi pillangóúszás döntőjébe a londoni vizes Európa-bajnokságon, így a négyes pályán tempózhatott a szombat délutáni fináléban. Cseh nem kezdett túl jól (ezt már megszokhattuk tőle), de harmadikként fordult, és jobban bírta a hajrát, így ő csapott be a célba elsőként.

50.86-os ideje ráadásul új Európa-bajnoki csúcs és egyéni legjobbját, így az országos csúcsot is megjavította.

Tényleg, országos csúcs? Mennyivel? Egy század? Na, így kell rekordokat dönteni. Egyébként jó úszás volt, de nagyon azt érzem, hogy még rengeteg maradt bennem, és ezt ki is fogjuk elemezni, mert Rióban jóval többet akarok kihozni magamból ezen a távon is

– mondta a MÚSZ Facebook-oldalának.

Ez volt Cseh pályafutásának 33. Európa-bajnoki elsősége, Londonban pedig harmadszor érmes, miután 50 méter pillangón második lett, a 200 méter pillangót pedig megnyerte a 30 éves magyar klasszis.

Nem sokkal Cseh sikere előtt Kapás Boglárka szerzett Eb-aranyat, ő az 1500-as döntőt nyerte meg utcahosszal. Ő is Európa-bajnoki csúccsal nyert.

A női 200 méteres gyorsúszás döntőjében két magyar is indult, Verrasztó Evelyn az ötödik lett 1:58.16 perccel, a 14 éves Késely Ajna pedig a hatodik helyen végzett 1:58.24 perces egyéni csúccsal. A férfi 50 méter gyors elődöntőiből Takács Krisztián a vasárnapi nyolcas döntőbe úszta magát a hatodik legjobb időt produkálva (22.09 mp), nem jutott tovább viszont Bohus Richárd, aki a 16. lett (22.47).

Hetedik lett a Kozma Dominik, Kis Gergő, Telegdy Ádám, Bernek Péter összeállítású férfi 4×200 méteres gyorsváltó. A stafétáknak a szombati programot záró küzdelmében a magyar négyes – délelőtti idejétől elmaradva – 7:12.99 perc alatt teljesítette a távot, s csak egy riválisát tudta megelőzni. Az Európa-bajnoki címet a holland négyes szerezte meg.

Balog Gábor negyedik lett 200 méter háton. Az elmúlt napokban légúti gondokkal küzdő magyar versenyző jó hajrával érkezett be közvetlenül a dobogósok mögött, 1:58.66 perces idővel. Balog 100 méter háton ötödik volt, a vegyes vegyesváltó tagjaként pedig bronzéremmel gazdagodott Londonban.

A női 200 méter pillangó vasárnapi fináléjában két magyar is ott lesz, mivel a szombati elődöntőből Szilágyi Liliána, a 100 méter pillangó londoni negyedik helyezettje a második legjobb idővel (2:08.63 p) került tovább, Jakabos Zsuzsanna pedig az ötödik időt (2:08.80) úszta.

Eredmény – vizes Eb, 100 pillangó, férfiak, döntő

  1. Cseh László 50.86
  2. Konrad Czerniak (lengyel) 51.22
  3. Mehdy Metella (francia) 51.70

Ajánlott videó

Olvasói sztorik