Sport

Úszó-Eb: két századdal csúszott le a dobogóról Szilágyi Liliána

Cseh László az legjobb idővel jutott a 100 pillangó döntőjébe.

Cseh László a legjobb időt elérve jutott be a szombati döntőbe 100 méter pillangón. A magyar klasszis 51.64 másodperc alatt tudta le a távot, s ezzel nemcsak előfutamában nyert, hanem a teljes mezőnyt tekintve is a leggyorsabbnak bizonyult, így tovább gyarapíthatja londoni éremgyűjteményét, amelybe eddig az 50 méter pillangó ezüstje és a 200-as szám aranya került be. A 100-as elődöntőben indult másik magyar, Pulai Bence (52.73 mp) a tizedik lett összesítésben, így kiszorult a fináléból.

Szilágyi Liliána a 100 méteres pillangóúszás döntőjében volt érdekelt. A fiatal úszónő a negyedik legjobb idővel került be a fináléba, ahol a rajtja nagyon jól sikerült. A féltávnál a harmadik helyen fordult, de hiába hajrázott óriásit, két századdal lecsúszott a dobogóról. Szégyenkeznie nincs oka, egyéni csúcsot úszott  (57.54).

A pénteki versenynap utolsó fináléja a 4×100 méteres mix gyorsváltó volt. A hetes pályáról induló csapat első embere Bohus Richárd volt, aki a második helyen váltott. Kozma Dominik is nagyot ment, a negyedikek voltunk féltávnál. Sebestyén Dalma az ötödik helyen adta át a váltót, Késely Ajna pedig az ötödik helyre hozta be a csapatot.

A női 200 méter gyors elődöntőjéből mindkét magyar továbbjutott: a szombati döntőben Verrasztó Evelyn az ötödik (1:58.66 p), a szeptemberben még csak 16 éves Késely Ajna pedig a hetedik időeredménnyel (1:58.69) biztosította helyét.

Gyurta Gergely a hetedik helyen végzett a 800 méter gyors döntőjében.  A 24 éves magyar úszó, aki 1500 méteren negyedik volt szerdán, a pénteki program első fináléjában 7:54.32 perc alatt ért célba, mintegy három másodperccel elmaradva egyéni legjobbjától. A győzelmet az olaszok ebben a számban vb-második és Eb-aranyérmes úszója, Gregorio Paltrinieri szerezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik