Sport

Görbiczék legyőzték a Fradit a bajnoki döntő első meccsén

A visszavágót jövő hét kedden rendezik a fővárosban.

A Győr hazai pályán 26-22-re legyőzte a címvédő Ferencvárost a női kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén. A visszavágót jövő kedden rendezik a Népligetben. Idén oda-visszavágó alapon dől a bajnoki cím sorsa, nem pedig két győzelemig tartó párharcban, így a gólkülönbség is fontos volt a csütörtöki első mérkőzésen.

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó a címvédő számára, az első 13 és fél percben kapott négy gólt, miközben egyet sem dobott, ráadásul kihagyott két büntetőt is. A fővárosiak lassan összekapták magukat, de erejükből csak arra telt, hogy tartsák a korán összeszedett hátrányukat. Görbicz is hagyott ki hétméterest, ám a szünetre így is ötgólos előnnyel vonult el a BL-második, Magyar Kupa-győztes ETO.

A folytatásban is nagyon figyelt a védekezésre a Győr, és próbált indításból betalálni. A négy-öt gólos előny egészen a végjátékig kitartott, hol gyors gólváltásokkal, hol remek védekezéssel tartotta a különbséget a két együttes. Hét másodperccel a vége előtt emberelőnybe került a Ferencváros, amely még a kapust is lehozta az utolsó támadásához, ám nem tudta három gólra csökkenteni hátrányát, mert eladta a labdát. A dudaszó pillanatában Görbicz betalált az üres kapuba, de végül nem adták meg a találatot, így a Győr négygólos előnnyel utazhat a visszavágóra.

Eredmény – Kézilabda, női bajnoki döntő, első mérkőzés

Győri Audi ETO- FTC-Rail Cargo Hungaria 26-22 (11-6)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik