Sport

Egész közel került egy magyar a darts-világbajnoksághoz

Székely "Penge" Pál egy csapatba került a legnagyobbakkal: Phil Taylorral, Adrian Lewisszal és Dave Chisnall-lal. Ez a nagy álom előszobája.

Székely Pál, a darts kilencszeres magyar bajnoka immáron a Target Darts versenyzője. Erről a Sport TV Mai Helyzet című műsorában számolt be a “Penge” becenévre hallgató versenyző és menedzsere, Dr. Bajáky Tamás. 

A sportág egyik, ha nem a legnagyobb sportszergyártó vállalata az angol Target, és első kelet-európaiként igazolta le. A világon összesen 10 játékost szponzorálnak.

A szerződés értelmében a Target főként eszközökkel támogatja Székelyt, emellett versenyzési és megjelenési lehetőséget biztosít számára, és ennek mentén szponzorszerzésben is segíti.

Ez egy úgynevezett kezdő, basic szerződés, az új játékosoknak ilyet szokás adni, és amikor eredményeket hoz, akkor tudunk majd a következő lépcsőfokról beszélni. De főleg rajtam múlik, hogy lesz-e a Targeten belül új lépcsőfok

– mondta el Székely Pál.

A Target döntésében nagy szerepet játszott Székely gyermekeket és a sportágat támogató, oktató tevékenysége is. Székely Pálék ugyanis készítettek egy szoftvert (a nyitóképen), ami játékos módszerrel segít az alapvető sportági matematikai műveletek elsajátításában; például hogy lehet egy másodpercen belül megmondani, miként lehet kiszállni dupla kiszállóval mondjuk 132-ről. Itthon 150, külföldön már 107 ország 5000 intézményében használják nagy sikerrel a módszert.

Az első két év szinte a tanulásról fog szólni, de úgy számoltuk, hogy ha az anyagiak is megengedik majd további szponzorok szerzésével, akkor ötéves távlatban azért oda lehet jutni a PDC-világbajnokságra, ranglistáról” – árulta el Székely Penge Pál.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik