Sport

A magyar szurkolókon ámul a hokivilág

A tsn.ca kanadai sportoldal terjedelmes cikkel tiszteleg a magyar szurkolók attitűdje előtt. Kevin Pratt újságíró irigylésre méltónak írta le a magyar válogatott helyzetét a szurkolótáboruk miatt:

Több, mint ezer magyar szurkoló érkezett Szentpétervárra, hogy szenvedélyesen szurkoljanak fiaiknak. Egy olyan csapatnak, mely nagy valószínűség szerint az utolsó helyen végez a csoportjában a világbajnokságon. Két szektorba ültették őket. Mondjuk ez erős túlzás, hiszen sosem foglalnak helyet. A bemelegítés alatt sem, a szünetek alatt sem, a mérkőzésről ne is beszéljünk. A magyar szurkolók örülnek, hogy itt lehetnek, folyamatosan ugrálnak és énekelnek.

Pratt kiemeli, hogy a magyar mérkőzések után rendre borul a hagyomány, mely szerint a vesztes csapat hagyja el elsőként a pályát. Fiaink ugyanis, a szurkolók elé vonulnak és együtt éneklik a Himnuszt.

Rendkívül megható élmény ezt megélni, olyannyira, hogy a Kanada elleni vereségük után Taylor Hall megkérte a riportert, hogy várjanak egy kicsit az interjúval, mert végig akarja hallgatni a közös előadást. Az arénában mindenki megállt egy pillanatra, sokan elérzékenyültek a megható előadás hatására.

Hasonlóan érzelmes pillanatokat élhettek át a jelenlévők a Fehéroroszország elleni mérkőzést követően, mikor a hangszórókból is a magyar himnusz dallamai szóltak.

Fantasztikus szurkolóink mellett mi is abban reménykedünk, hogy a hétfőn este 19:15-kor kezdődő mérkőzés után is a Himnuszt indítják a szervezők. Az – fehérorosz botlás esetén – a bennmaradást jelentené.

Magyarul itt olvashatja el a teljes írást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik