Sport

Kézilabda: a BL-győztes edző nagyon közel a női válogatotthoz

A szezon végén távozik a bukaresti csapat éléről.

A magyar női kézilabda-válogatott éléről a balul sikerült decemberi világbajnokság után mondott le Németh András. A szövetség felkérésére a Győri Audi ETO KC edzője, Ambros Martín és a FTC Rail Cargo Hungaria mestere, Elek Gábor látja el kapitánya teendőket június végéig, kiegészülve Siti Beával.

Vezetésükkel a nemzeti együttes egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el az Eb-selejtezőkön, mindkét összecsapás a lengyelek ellen volt. A hármas kapitányi megbízatásából még két mérkőzés van hátra, június elsején Szlovákia, míg négy nappal később Finnország lesz az ellenfél, szintén selejtezőn.

A szövetség már lázasan az utód megtalálásán. Először áprilisban merült fel, hogy a lengyel válogatott és a CSM Bucuresti trénere, a dán Kim Rasmussen lehet az új szövetségi kapitány. A szakember azóta megnyerte a Bajnokok Ligáját, pont Martín csapatát hétméteresekkel legyőzve a budapesti fináléban.

Szerdán a román ProSport az írta, 99%, hogy Rasmussen lesz a magyar kapitány. Ők már tudhattak valamit, péntek este ugyanis a digisport.ro oldalnak nyilatkozva a dán edző elmondta, a szezon végén távozik a bukaresti csapattól. A jövőjével kapcsolatban így nyilatkozott:

Még nem tudom, hol edzősködöm a következő idényben. Közel vagyunk a hivatalos bejelentéshez, már csak apróságokban kell megállapodnunk.

Rasmussen szeptember elején veheti át a női válogatott irányítását, ugyanis augusztusban még a lengyelekkel lesz jelenése a riói olimpián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik