Sport

A TEK is ott lesz a riói olimpián

A magyar küldöttség biztonsága érdekében a Terrorelhárítási Központ szakembere is jelen lesz Rio de Janeiróban, az olimpiai játékok alatt, jelentette be Hajdu János, a TEK főigazgatója jelentette be a “Mi vár ránk Rióban?” elnevezésű szerdai konferencián, amelyen a kiutazásban érintett sportolók, edzők és sportvezetők közül is többen részt vettek.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) közös rendezvényén elhangzott, hogy a játékok idején működő rendőrségi együttműködési központban jelen lesz minden résztvevő ország biztonsági szervének képviselője, így Magyarországé is. Ennek célja, hogy veszélyhelyzet esetén gyors legyen az információcsere és minél hamarabb meg lehessen tenni a szükséges intézkedéseket.

“Mindig, mindenhol nem lehetünk jelen, nem akadályozhatunk meg minden cselekményt, de mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük a bajt, vagy ha mégis belekerülünk, akkor az ne tartson sokáig”, hangsúlyozta Hajdu János, aki arra kérte a magyar delegáció tagjait, hogy emellett azért bízzanak a brazil biztonsági szervekben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik