Sport

Douchev-Janics Natasa hatalmas meglepetésre készül

Szegeden szerdától péntekig tart a kajak-kenusok első olimpiai válogatója. Itt sok minden kiderül.

Douchev-Janics Natasa körül mindig történik valami. Ugyan 2013 óta nem ért el számottevő eredményt, a 2015-ös éve sem sikerült valami fényesen, de azért a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon ezüstérmet szerzett a mindössze 16 éves partnerével, Hommonai Lucával. Mégsem ezzel lett címlaplány, hanem azzal, hogy a vereséget nehezen viselte, ezért üvöltözött kicsit ifjú partnerével.

Hogy ezért, vagy azért hagyta ott Luca Natasát, mert ősztől az Egyesült Államokban, Fazekas-Zur Krisztina csoportjával készült az nem teljesen világos, viszont az biztos, hogy Janics novemberben bejelentette, Bodonyi Dórával készül a következő szezonra.

Ehhez képest új fordulat, hogy a szerdán kezdődő olimpiai válogatón Fazekas-Zur Krisztinával ül egy hajóba és készül kivívni a riói indulás jogát.

MTI
Fazekas-Zur Krisztina és Janics Natasa alatt állítólag egész jól suhan a hajó (Fotó: MTI)

Bár nem illik a nők korát firtatni, de úgy látszik a háromszoros olimpiai bajnok megelégelte a fiatalokat és inkább a rutint helyezte előtérbe.

Meglehet azért, mert számos közös pontot találni a két versenyző életében. Mindketten olimpiai bajnokok. Janics háromszoros, míg Fazekas a négyes tagjaként Londonban olimpiai aranyat nyert. Mindketten a győri klubban eveznek, mindketten anyukák, a férjük külföldi, és egyúttal edzőjük is egy személyben. 33 és 35 évesek, így korban is jobban illenek egymáshoz.

Szerdától eldől, mire lesz ez elég K2-500-on és K2-200-on. Mindenesetre, ha ez a páros futna be elsőként az olimpiai távon (K2-500), az hatalmas meglepetés lenne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik