Élő Sport

Nem vallott szégyent a hokiválogatott Kanada ellen

Nagyon kár azért a második harmadért.

A Szlovákia elleni vereség után Kanada ellen lépett jégre a magyar jégkorong-válogatott az oroszországi világbajnokságon. A címvédő ellen remekül küzdött Rich Chernomaz együttese, sajnos az hatodik perc végén egy emberelőnyös góllal vezetést tudtak szerezni. A mieink nem játszottak alárendelt szerepet, több komoly lehetőséget is sikerült kialakítani. Az első harmad végén összejött a hőn áhított gól, Bartalis nagyon kilőtte a rövid felsőt.

A második harmadot parádésan kezdtük, több lövőhelyzetet is ki tudtunk alakítani, de Pickard és védelem állt a lábán. Sajnos a mérkőzés közepén jött egy rövidzárlat, öt és fél perc alatt négy gólt rámoltak be a kanadaiak.

A záró felvonásban megint pariban voltunk velük, csak egy gólt kaptunk. Sikerült 20 lövés fölé jutnunk, és 40 próbálkozás alatt tartani a címvédőt. Szégyenkezni egyáltalán nem kell, mindenki nagyon büszke lehet erre a csapatra.

Kedd este Franciaország lesz a ellenfél.

Eredmény – Jégkorong, világbajnokság, B csoport, második forduló

Magyarország – Kanada 1-7 (1-2, 0-4, 0-1)

Magyarország: Hetényi (Vay) – Wehrs, Dudás, Sofron, Bartalis, Sebők – Szirányi, Mestyán, Galló, Erdély, Sarauer – Stipsicz, Vas M., Kovács, Nagy G., Vas J., – Garát, Benk, Magosi, Nagy K., Banham

Kanada: Pickard (Talbot) – Tanev, Rielly, Hall, Brassard, Perry – Ceci, Murray, Domi, Scheifele, Stone – Matheson, Dumba, Gallagher, Jenner, O’Reilly – Hutton, Duchene, Reinhart, Marchand, McDavid, Connor

Gólszerző: Bartalis (18:14) ill. Scheifele (05:54 ee.), Perry (10:04), Stone (27:12), Marchand (29:05), Brassard (31:36), Matheson (32:45), Hall (44:35)

Megint véd Pickard

Ismét sikerült eljutnunk lövésig, de a kapus védeni tudott Wehrs próbálkozásánál. A kipattanót utána eltakarították.

Kettővel vezetnek

Galló lőhetett volna kapura, de eltört a botja. Azonnal indult Hall, volt szíve leadni, Perry pedig közelről beütötte (0-2).

Marchand hagyta ki a ziccert

Banham egy korongszerzés után lőtt, de Marchand blokkolta, majd egy az egyben mehetett a kapura. Szerencsére mellé húzta a ziccert.

Nem bírtuk ki

Nagyon szép háromszögezés után Scheifele lőtt kapásból a rövid sarokba (0-1), még emberelőnyben.

Emberhátrányba kerültünk

Wehrs megy ki két percre bottal akasztásért. Hetényi már több védést is bemutatott, de nekünk is volt még egy lövésünk.

Két sérültünk van

Sagert és Kóger nem tudta vállalni a játékot, Erdély és Mestyán került be a keretbe.

Olvasói sztorik