Sport

Magyar ezüst és bronz Bakuban

Cirjenics Miklós ezüstérmet nyert a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának bakui Grand Slam-versenyén. A 26 éves paksi versenyző vasárnap azeri, lett, portugál és német ellenfélen keresztül jutott el a 100 kilogrammos súlycsoport döntőjéig. Ott a tavaly Mesterek Tornája-győztes grúz Beka Gviniasvili várt rá, s a mérkőzés csak 36 másodpercig tartott, amikor az ellenfél kiemelte és földhöz vágta a három Grand Prix-bronznál tartó magyar dzsúdóst.

Az áprilisi, kazanyi Eb-n helyezetlen Cirjenics akkor kiszorult a kontinentális kvótát érő helyről, ám azerbajdzsáni sikerével kedvezőbb pozícióból várhatja a folytatást.

A már biztos riói résztvevő Bor Barna egy győzelem után a negyeddöntőben kikapott brazil ellenfelétől a plusz 100 kilogrammosok között, de aztán a vigaszágon legyőzött egy másik brazilt, majd a bronzéremért az üzbég Abdullo Tangrijevet is.

Pénteken a már szintén biztos olimpiai induló Csernoviczki Éva ezüstérmet szerzett a 48 kilósok között.

A kvalifikációs időszakból még két verseny van hátra: egy hét múlva az almati GP, majd a hónap végén a mexikói Mesterek Tornája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik