Sport

Ha így folytatja, előbb-utóbb az NBA-ben köt ki Hanga Ádám

Fantasztikus szezont fut a magyar válogatott kosaras, ez már nyugodtan kijelenthető.

Hanga Ádám 6729 néző előtt mutatta meg, mire is képes, ha jól megy neki. A Laboral Kutxa Vitoria kosarasa csapata egyik legjobbja volt a vendég Joventut Badalona ellen 102-99-re megnyert spanyol bajnoki találkozón.

A 31. fordulóban a magyar légiós a kezdőötösben lépett pályára és 35 percnyi játékidő alatt – csapatából a legtöbb időt a parketten töltve – 22 pontot és 7 lepattanót gyűjtött. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 30 lett, ezzel csapata és egyben a mérkőzés második leghasznosabb játékosának bizonyult.

Nehéz meccsen vagyunk túl. Sokpontos derbi volt, a Joventut az utolsó másodpercig játékban volt ellenünk, de sikerült itthon tartanunk a két pontot. Ezúttal nekem adódott a lehetőség, hogy támadásban segítsem a csapatot

– nyilatkozta az MTI-nek a férfi kosárlabda Euroliga 2015/2016-os idényének harmadik legjobb védőjátékosának választott 26 éves kosaras, hozzátéve, így már biztosnak tűnik, hogy a Laboral pályaelőnnyel kezdi majd a rájátszást.

Az Euroliga jövő hétvégi, berlini négyes döntőjébe jutott Vitoria 22/9-es győzelmi mérleggel a spanyol bajnokság negyedik helyén áll.

A mérkőzés összefoglalóját, egy 64-63-nél bemutatott elképesztő szóló utáni Hanga-zsákolással a Marca.com videóján tudod megnézni itt. Tudni kell, az NBA Hangának egyáltalán nem irreális álom. A két méteres 90 kilós kosarast 2011-ben a többszörös NBA-bajnok San Antonio Spurs draftolta, és a mai napig az ő játékosuk, rendre kölcsönben van Spanyolországban.

A Spurs folyamatosan figyeli teljesítményét. Mivel Hanga atletikus képességeit tekintve különösen erős, és ezt immár Európa legjobb csapatai ellen is képes bemutatni, és a statisztikai mutatói is egyre stabilabbak, egyáltalán nem érezzük irrealitásnak, hogy eljön egyszer a nagy pillanat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik