Sport

Sárosi Laura olimpiai indulásáért megmozdult a világ

Az egyik, ha nem a legnagyobb online aktivista oldalán indult aláírásgyűjtést a sportszerű magyar tollaslabdázó lány olimpiai indulásáért.

Az avaaz.org-nak annyira megtetszett, amit a magyar tollaslabdázó lány tett, hogy hamarjában szavazást kezdeményezett Sárosi Laura riói olimpiai szabadkártyájáért.

Hétfőn számoltunk be róla, a magyar lány olyan sportszerű volt a riói kvótaszerzésről is döntő franciaországi Európa-bajnokságon, hogy azóta folyamatosan csodájára jár a világ.

Mi több, Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke arról számolt be, hogy a német szövetség fair play-díjra fogja javasolni Laurát, s mindent bevet, hogy szabadkártyát kapjon az olimpiára, amire csak ráerősíthet az avaaz.org aláírásgyűjtése.

Mi nagyon örülünk neki, hogy Laura így döntött. Ezzel egyrészt bebizonyította, hogy milyen nagyszerű sportember, másrészt ráirányította a sportágunkra a figyelmet

– hangsúlyozta az elnök, aki hozzátette, Sárosi azzal, hogy a kizárást miatti könnyű győzelem helyett cipőjét német ellenfele rendelkezésére bocsájtotta, majd vereséget szenvedett, a csütörtöki világranglistán kiszorul a riói indulást jelentő helyekről, ellenben az első szabadkártyát érő helyen fog állni.

Az elnök úgy tudja, a nemzetközi szövetség három szabadkártya odaítéléséről dönt május második felében.

Az szabadkártya odaítélése nem kötődik feltétlenül a világranglista-helyezéshez, de nagyon bizakodik:

Nagy várakozással és nagy reményekkel várjuk ezt a döntést. Nyilván el fogjuk fogadni, de picit csalódott lennék, ha ezek után nem kapnánk meg a szabadkártyát. Őszintén mondom, nagyon megérdemelné Laura, aki nagyon sokat tett az egész sportág elfogadottságáért és szépségéért sportszerű gesztusával, amely maximálisan összhangban van az olimpiai eszmével

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik