Sport

Ebből még baj lesz: Debrecenben állítják, elcsalták a meccset

A hazai szurkolók általános véleményének helyt adott a klub honlapja is.

A címvédő Ferencváros hazai pályán hét góllal győzte le a Debrecen együttesét a női kézilabda NB I elődöntőjének első felvonásán. A szerdai találkozó 31-24-es végeredménye azt sejteti, sima zöld-fehér siker született az Elek Gyula Arénában, ehhez képest Debrecenben elég súlyos szavakkal illették a találkozó hajrájában történteket.

Hivatalos felületen, a klub honlapján, a szurkolói visszhang alapján konkrétan csalást emlegetnek. Súlyos szavak, ezért biztos, ami biztos, gyorsan le is “fotóztuk”.

dvsckezilabda.hu
Forrás: dvsckezilabda.hu

Az ominózus mondathalmaz így szól:

“Írd meg nyugodtan, csalnak!” Belül a Fradi-Loki bajnoki elődöntő utolsó percén, jön a telefon, egy máskor nyugodt ismerőstől. Ő látta a lassításokat is, így alkothatott ilyen sarkos véleményt, mi az Elek Gyula Arénában csak nagyon kellemetlenül éreztük magunkat. Úgy, mint a gyermek, akinek elvették a kedvenc játékát. Mert a csapat csodát művelt, s négy perccel a befejezés előtt tízgólos hátrányból felzárkózva 28-24-re állt. Ami ezután történt azt kár lenne minősíteni. Hármas emberhátrányban játszottunk, Marija Garbuzt úgy állították ki, nem hogy nem szabálytalankodott, kontakt sem volt.

Feltételezzük, a szövetségben még téma lesz a DVSC honlapján megjelenő cikk tartalma, hiszen a játékvezetőket az MKSZ delegálja, ergo a különböző kézilabda fórumokon is megtalálható vád egyenesen őket éri.

A debreceni szurkolók összeesküvés-elmélete mögött az állhat, hogy a szövetség elnöke, Kocsis Máté, Kubatov Gábor jobbkezeként a Fradi alelnöke is. Mi több, tavaly ilyenkor még az FTC kéziseinél volt elnök, ahol a jelenlegi főtitkárral, Novák Andrással, a zöld-fehérek akkori szakosztályvezetőjével dolgozott a Ferencváros sikereiért.

Minden feltételezés nélkül mondjuk: ez tényleg bizarr.

Mindenesetre a két edző nyilatkozatában nem foglalkozott a játékvezetéssel, teljesen sportszerűen fogalmaztak. A Fradi edzője, Elek Gábor csak annyit jegyzett meg: “Szerencsére a végjátékból mi jöttünk ki jobban, igaz ehhez kellett a hármas előny is”, míg a DVSC részéről Tone Tiselj büszke a csapatára.

A visszavágót május 11-én rendezik Debrecenben.

Női kézilabda-bajnokság, elődöntő, első mérkőzés, eredmény:

FTC RAIL CARGO HUNGÁRI-DVSC-TVP 31-24 (16-11)
Elek Gyula Aréna, 390 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi.

FTC: SZIKORA – Lukács, Hornyák D. 3, Szucsánszki 4 (1), Mészáros R. 3, PENA 7 (a nyitóképen), SCHATZL 4. Csere: Tomasevic (kapus), Szekerczés 1 (1), Szekeres k., KOVACSICZ 6, Czifra, Zácsik 2, Szarka 1. Edző: Elek Gábor
DVSC: Lajtos – Varsányi, B. Klikovac, Karnik Sz. 3, DESZPOTOVICS 6, Garbuz 3, Kelmen 1. Csere: HORVÁTH-PÁSZTOR (kapus), Kudor 2, SISKA 7 (3), Slakta, Szilgyi Á., Sirián 2., Marincsák. Edző: Tone Tiselj.

Kiállítások: 6, ill 16 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik