Sport

Stephen Curry relatív olcsón megúszta

Hiába játszott hétfőn este a Charlotte a Miamival, hiába jutott túl az Oklahoma a Dallason, ettől még az NBA fő kérdése kedd délelőtt, mi lesz veled Stephen Curry?

Merthogy a címvédő Golden State Warriors sztárja még vasárnap este a Houston Rockets elleni főcsoport-negyeddöntő negyedik mérkőzésén vált harcképtelenné. 56-56-os állásnál elcsúszott egy izzadságfolton, és kicsavarodott a térde.

A hétfői MRI-vizsgálat kimutatta, hogy Stephen Currynek, az előző szezon legértékesebb játékosának – aki idén is a cím első számú várományosa – mázlija volt, szakadás nincs, csak a belső térdszalagja húzódott meg, s várhatóan két hetet kell kihagynia.

 

Mindezek árnyékában hétfőn este az Oklahoma City negyedszer is legyőzte a Dallas Maverickset , így 4-1-es összesítéssel jutott tovább.

A Thunderben Russel Westbrook 36 ponttal és 12 lepattanóval, Kevin Durant pedig 33 ponttal remekelt, a texasiaknál a német Dirk Nowitzki 24 pontig jutott. Az Oklahoma ellenfele a nyugati főcsoport-elődöntőben a San Antonio Spurs lesz, az a csata szombaton kezdődik.

A Charlotte és a Portland hazai sikerével 2-2-re kiegyenlített a Miami, illetve a Los Angeles Clippers elleni párharcban. A Clippers gondjait fokozhatja, hogy kétszeres olimpiai bajnok irányítója, Chris Paul kézközépcsont-töréssel kidőlt a harmadik negyedben, míg az ötszörös All Star-válogatott Blake Griffin az utolsó szakaszban kiújuló vádliproblémái miatt a kispadra kényszerült.

NBA, rájátszás, Főcsoport-negyeddöntők, eredmények:

Kelet:
Charlotte Hornets-Miami Heat 89-85
A párharc állása: 2-2.

Nyugat:
Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks 118-104
A párharc végeredménye: 4-1 az Oklahoma City javára.

Portland Trail Blazers-Los Angeles Clippers 98-84
A párharc állása: 2-2.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik