Sport

NHL: a kiesés szélére sodródott a címvédő

A lefújás után 114 perc büntetést osztottak ki a játékvezetők.

Magyar idő szerint szerda hajnalban négy mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszása. Nagyon nehéz helyzetbe került a címvédő Chicago Blackhawks csapata, akik a negyedik mérkőzést is elveszítették a St. Louis Blues ellen.

Az első harmadban Tarasenko góljával került előnybe a St. Louis, de Shaw és Keith góljaival a középső játékrészben fordítani tudott a Chicago. Előnnyel mégsem mehettek a záró felvonásra, ugyanis Tarasenko emberelőnyös góljával egalizálni tudott a Blues. A harmadik harmad első öt percében kétszer is Crawford kapujába került a korong, így Keith második gólja már semmire sem volt elég.

Az újabb vereséget nehezen viselték a hazaiak, hatalmas bunyót provokáltak, aminek következményeként a játékvezetők 114 perc büntetést osztottak ki a lefújás után.

A St. Louis mind a két chicagói meccset megnyerte, így 3-1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban. A felek mennek vissza a Scottrade Centerbe, ahol a Blackhawks egyszer már győzni tudott.

Nagy lépést tett a továbbjutás felé a Tampa Bay Lightning, míg a Pittsburgh Penguins és a Nashville Predators előnyből várhatja a negyedik felvonást.

Eredmény – NHL, rájátszás

Keleti főcsoport:
Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 2–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Lightning javára
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 1–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Penguins javára

Nyugati főcsoport:
Chicago Blackhawks–St. Louis Blues 3–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Blues javára
Nashville Predators–Anaheim Ducks 0–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Predators javára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik