Sport

6,7 millió forintnyi büntetés egy nem is csúnya mondat miatt

Van Gundy edző hangot adott nemtetszésének a Cleveland elleni mérkőzés után. Most bankókat adhat az NBA-nek. Sokat.

A Detroit Pistons a nyolcadik helyen végzett az NBA keleti főcsoportjában, így épphogy elcsípték a még utolsó, rájátszást érő helyet az alapszakaszban.

Ennek örülhettek, annak viszont nem, hogy a rájátszás első fordulójában egyből a Lebron James vezette Cleveland Cavaliers ellen kell megküzdeniük.

James a vasárnapi mérkőzésen, magához képest szürke volt, csupán csapata harmadik legeredményesebb játékosa volt – Kevin Love és Kyrie Irving után – 22 ponttal. Steve van Gundynál, a Detroit edzőjénél azonban így is kiverte a biztosítékot, aki a 106-101-re elveszített mérkőzés után így kesergett:

Néhány bírói ítélet felidegesítette a játékosaimat. Meg kell érteniük: Lebron James más, mint a többi játékos. Nem fognak támadó szabálytalanságot fújni ellene a bírók. Ő akármit csinálhat. Ezt el kell fogadnunk.

Az edzőnek biztosan jól esett bírózni egy kellemeset, a bírság fogadtatása azonban biztos nem szerzett osztatlan sikert az edzőnél.

europress
europress

Merthogy az NBA megbüntette őt, nem kevesebb, mint 25.000 dollárt (6.7 millió forint) kell befizetnie bírságként.

Más kérdés, hogy igaza volt-e, hiszen tegyük a szívünkre a kezünket: James hajlamos erőből befejezni a támadásokat, a bírók pedig olykor-olykor elnézik ezt neki.

Az NBA talán Jamestől vette az ötletet és erőből oldja meg a helyzetet, van Gundy meg próbálkozhat a védekezéssel, de jobban teszi, ha szép csendben befizeti ezt a kisebb vagyont.

NBA, Főcsoport-negyeddöntők, 2. mérkőzések:

Kelet:
Toronto Raptors-Indiana Pacers 98-87
Az egyik csapat negyedik győzelemig tartó párharc állása: 1-1

Nyugat:
Golden State Warriors-Houston Rockets 115-106
A párharc állása: 2-0

Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks 84-85
A párharc állása: 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik