Sport

Eddig tartott: lecserélik a vizes vb röhejes plakátjait

Március végén a Magyar Úszó Szövetség hivatalos Facebook-oldalán mutatta be a 17. FINA-világvilágbajnokság arculattervét, amely enyhén szólva sem örvendett osztatlan népszerűségnek.

Olyannyira nem, hogy mostanra el is vetették.

Mint ismert, a közösségi oldalakon a plakát bemutatását követően vírusszerűen kezdett el terjedni egy diák terve. A KREA Kortárs Művészeti Iskola harmadik év első felében egy tömegrendezvény arculatának (újra)tervezését osztotta ki feladatul, az egyik tanuló, Hetsch Ferenc pedig közzétette a saját munkáját.

A fiatal grafikus műve akkora sikert aratott az interneten, hogy az úszószövetség a hétfői sajtótájékoztatón már a világbajnokság új arculataként beszélt róla a nagyközönségnek.

Az új arculat
Az új arculat

Hetsch Ferenc elmondta: a tervezésben inspirációként többek között a vizet és a magyar népművészet motívumait, színvilágát használta. A munkát fél év alatt készítette el, és közben egyhetes konzultációk voltak.

Hetsch Ferenc ezt követően bemutatta a logót, a sportágak és a helyszínek ikonjait, valamint több termék látványtervét. Nemes Mária, a Krea Kortárs Művészeti Iskola igazgatója közölte, hogy egy szakspecifikus továbbtanulási lehetőséggel és ösztöndíjjal segítik majd Hetsch Ferencet – írja az MTI.

Érdekes ugyanakkor, hogy Seszták Miklós, a vizes vb szervezőbizottságának elnöke nem is hallott az előző arculatról.

Mi nem hoztuk nyilvánosságra. erről nem tudunk semmit

– fogalmazott az elnök a három hete, a MÚSZ hivatalos Facebook-oldalán megosztott plakáttervekről az Origónak.

Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, nincsen szó lecserélt arculattervekről.

Az említett plakátterv a 2013-as vizes vb-re készült. Ideiglenesen azzal is dolgoztunk, de most jutottunk el oda, hogy kijelöljük a vb arculatát. Kapcsolatban vagyunk az olimpiai pályázat csapatával, ők pedig a Krea Kortárs Művészeti Iskolával

– nyilatkozott az Origónak Szántó.

Bejelentették továbbá, hogy Magyar Telekom lesz a jövő évi vizes világbajnokság főtámogatója. Az erről szóló szándéknyilatkozatot hétfőn írta alá Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, valamint Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Nemcsak az úszók, vízilabdázók, nyílt vízi úszók, műugrók, hanem a magyar mérnökök és kivitelezők versenye is lesz ez a világbajnokság, amelyen bemutatjuk azt a tudást, amely a 2024-es olimpiai pályázat sikeréhez vezethet

– mondta a sajtótájékoztatón Seszták Miklós, aki Kemény Dénesnek, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének szavait is idézte.

A kapufa éle mindig igazságos, mert annak a lövése pattan be, aki a hét közben többet tett a győzelemért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik