Sport

Michelisz hatodik hellyel kezdte a szlovákiai versenyt

Fantasztikus manővert mutatott be az utolsó körben.

A túraautó-világbajnokság második versenyhétvégéjét rendezik a Slovakiaringen. A tizenegy körös első futamot a hetedik helyről kezdhette a gyári Honda magyar pilótája, Michelisz Norbert. A privát világbajnokságot (Yokohama Trophy) kétszer megnyerő pilóta hiába vette jó íven az első kanyart, egy pozíciót rontott.

Honfitársunk a hetedik körben megelőzte a Volvo pilótáját, Thed Björköt, így feljött a hetedik helyre. A magyar versenyző előtt hatalmas csatát vívott José Maria Lopez és Yvan Müller, végül az argentin végzett előrébb, miután egy nagyon kemény manőverrel francia csapattársa elé jutott. Norbi az utolsó körben fantasztikus előzést bemutatva Müller elé került, így a hatodik helyen intették le.

A győzelmet Michelisz csapattársa, Tiago Monteiro szerezte meg, aki a kilencedik körben vágott be Mehdi Bennani elé. A dobogó legalsó fokára a harmadik hondás, Rob Huff állhatott fel.

A mezőny másik magyar pilótája, a Zengő Motorsport versenyzője, Ficza Ferenc az utolsó előtti körben kiesett, miután az autó hátsó része kigyulladt, így a kavicságyban kötött ki. Minden bizonnyal a fék hibája okozta a tüzet.

A második verseny 14.15 órakor kezdődik, Michelisz a negyedik helyről indul.

Eredmény – WTCC, Slovakiaring, első futam

1. Tiago Monteiro (portugál, Honda)
2. Mehdi Bennani (marokkói, Citroen)
3. Rob Huff (brit, Honda)

6. Michelisz Norbert (magyar, Honda)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik