Sport

Kézilabda: Hetesekkel verte a Veszprém a Szegedet a kupadöntőben

Zsinórban nyolcadik alkalommal nyerte a Veszprém a Magyar Kupát, ezúttal hetesekkel. A Balatonfüredé a bronz.

A címvédő Veszprém kezdett jobban a férfikézilabda Magyar Kupa debreceni döntőjében, Nagy Lászlóék 2-0-ra vezettek, azonban a Szeged előbb egyenlített, majd fordított és Balogh találata után 11-8-ra ellépett a 25. percben. A félidőben 12-10 volt a Tisza-partiak előnye.

A második játékrész kezdetén még jobban meglógott a Szeged, Mindegía találata után már 16-12 volt a MOL-Picknek. A Veszprém pikk-pakk visszajött a meccsbe, Slislkovic pedig egyenlített a 43. percben (17-17).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a végjátékig, az utolsó percben 24-24 volt az állás. Előbb a Szeged, utána a Veszprém támadhatott a győzelemért, ám egyik fél sem járt sikerrel, a bakonyiaknak volt egy időn túli szabaddobása is, de Pálmarsson a falba lőtt.

A zsűriasztal előtt volt egy kis kakaskodás is, Juan Carlos Pastor lökte fel Xavi Sabatét.

A heteseknél aztán remegtek a kezek mindkét oldalon, végül a veszprémiek voltak koncentráltabbak, Pálmarsson dobása után előnybe kerültek, Csuruvija pedig kihagyta a saját kísérletét. A Veszprém nyert, zsinórban nyolcadik alkalommal hódította el a csapat a Magyar Kupát, összességében pedig 25. alkalommal.

A bronzmeccsen a Balatonfüred 14-10-es első félidő után 27-25-re verte a Mezőkövesdet és a harmadik lett.

Eredmény – Magyar Kupa, döntő

MOL-Pick Szeged – MVM Veszprém 24-24 (12-10) – hetesekkel: 2-3

bronzmérkőzés:

Balatonfüred-Mezőkövesd 27-25 (14-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik