Sport

Kiss László: nem is egy, hanem két nemi erőszak ügyet tárgyalt a bíróság

A végül felmentéssel zárult ügyben is büntetést kért az ügyészség.

A blikk.hu pénteken azt írta, hogy 1962. február 17-én Kiss Lászlót és másik két úszótársát, V. Lajost és L. Lászlót úgy ítélte el a bíróság, hogy alapvetően

nem egy, hanem két ügyet tárgyalt egyszerre.

Az ítélet indoklásában a bíró említést tett egy másik, meg nem nevezett nőről is, itt szintén Kiss László, V. Lajos és L. László volt a terhelten érintett.

Míg Zsuzsanna esetében a bíró bizonyítottnak látta az elkövetést, ebben az esetben

„mind a három vádlottat felmentette az ellenük további egyrendbeli erőszakos nemi közösülés büntette miatt emelt vád alól, éspedig bizonyítottság hiánya címén”

– szól az indoklás.

Megerősíthetem, ismerve a korszak erőszakos nemi közösüléses büntetőügyeit, hogy valóban volt egy hasonló ügy. A felmentéssel zárult esetben is büntetést kért az ügyészség, ám mivel a tárgyalások során az áldozat egymásnak ellentmondó vallomást tett, ez esetben nem ítélte el a vádlottakat a bíróság

– közölte a Blikk-kel Tóth Eszter Zsófia történész.

A Kiss László ügyet kirobbantó fullank.com főszerkesztője, Menyhért Mészáros László nemrég úgy fogalmazott, eddig csupán a rendelkezésre álló dokumentumok tartalmának húsz százalékát adta közzé.

Állítja, a birtokában lévő dokumentumokat folyamatosan dolgozzák fel. Eközben találtak rá egy másik ügyre, amelyből kiderült, egy korábbi MÚSZ-elnökségi tagnak szintén volt nemi erőszak ügye egy úszólánnyal, nagyjából két évtizeddel ezelőtt.

A Best magazin megszólaltatta Kiss László első feleségét, Kaczander Ágnest. Kettejük kapcsolata, munkakapcsolatként indult, Kiss tanítványa volt Kaczander a Spartacusban, majd a tehetséges úszónő 24 éves korában egy fiúval, majd három esztendővel később egy kislánnyal ajándékozta meg akkor már férjét.

1983-ban elváltak, de ettől Kaczander még a mai napig tisztelettel beszél egykori párjáról és állítja, soha nem merült fel benne, hogy férje bűnös.

Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy ártatlan. Soha nem szültem volna neki két gyermeket, ha nem hinnék neki. Nem tudom, kik akarják tönkretenni, mert nem voltak ellenségei, mindig mindenkinek segített. Kitartok mellette, mert nála egyenesebb, őszintébb embert nem ismerek

– mesélte Ágnes asszony a Best magazinnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik