Sport

Ütős lett a hokiválogatott vb-indulója

Sokszor halljuk majd a világbajnokság alatt, az biztos.

A magyar jégkorong-válogatott a tavalyi divízió I/A világbajnokságon a második helyen végzett, így Kazahsztánnal karöltve feljutott a legjobbak közé. Az idei vb-re már megkezdte a felkészülést Rich Chernomaz együttese. Az oroszországi tornán a hangulatra biztosan nem lesz panasz, ismerve a csodálatos magyar drukkereket.

Viszont egy világbajnoksághoz induló is dukál, amelyet kedden mutatott be teljes egészében a szövetség. A zenét a Fish! együttes tagja, Kovács Krisztián szerezte, a szöveg megírásában Baranyai Dániel és Ozsváth Gergely volt a segítségére.

Az “A” csoport – Gyerünk Gyerekek! című számot Kovács Krisztián mellett Téglás Zoli, Papp Szabi, Kocsis Máté, valamint Eckü és Mentha adják elő.

A magyar válogatott az A csoportos világbajnokságon Szentpéterváron játssza majd csoportmérkőzéseit, sorrendben a szlovák (május 7., 11.15), a kanadai (május 8., 11.15), a francia (május 10., 19.15), a finn (május 11., 19.15), az amerikai (május 13., 15.15), a fehérorosz (május 14., 15.15) és a német csapattal (május 16., 19.15) találkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik