Sport

Vereséggel mutatkozott be a férfi kéziválogatott új kapitánya

ferfi-kezilabda-valogatott(960x640).jpg (férfi kézilabda válogatott, )
ferfi-kezilabda-valogatott(960x640).jpg (férfi kézilabda válogatott, )
Sikerült szoros meccset játszani a franciákkal.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re kikapott a vendéglátó francia csapattól a Toulonban rendezett szombati felkészülési mérkőzésen.

A szerbek elleni júniusi világbajnoki selejtezőre készülő magyar együttesből Nagy László és Gulyás Péter hiányzott, visszatért ugyanakkor a januári, lengyelországi Eb-n nem szerepelt Illyés Ferenc, Balogh Zsolt, Császár Gábor, Harsányi Gergely és Lékai Máté, ráadásul 2012 után ismét kerettag volt Fazekas Nándor és Iváncsik Tamás. Az olimpiai és világbajnoki címvédő franciák Nikola Karabatic játékára nem számíthattak.

Mikler Roland védéseire és Ancsin Gábor góljaira alapozva remekül kezdte a találkozót a vendégcsapat, a házigazdák csak a 12. percben, 5-5-nél tudtak egyenlíteni. A játék képe azonban ekkor sem változott, a védekezésben és támadásban is hatékonyabb magyarok újra elléptek rangos riválisuktól (5-10). A hajrában néhány védelmi megingással felhozta ellenfelét Xavier Sabaté együttese – a Veszprém spanyol edzőjének ez volt az első meccse a magyar válogatott szövetségi kapitányaként -, így a szünetben döntetlen volt az állás (13-13).

A franciák a második félidő első percében vezettek először a meccs során, ám a magyarok Mikler, Ancsin és Lékai vezérletével újra elléptek (16-19). Szűk negyedóra elteltével megint egyenlítettek a hazaiak (19-19), innentől kezdve rendkívül szorosan alakult az eredmény. A hajrában, 25-25 után már csak a franciák voltak eredményesek, akik így végül három góllal legyőzték az időnként kifejezetten pontosan és hatékonyan kézilabdázó magyar válogatottat.

Eredmény – Kézilabda, felkészülési mérkőzés

Franciaország-Magyarország 28-25 (13-13)
a magyar gólszerzők: Ancsin 8, Lékai 6, Iváncsik T. 4, Bánhidi 3, Illyés 2, Iváncsik G. 1, Balogh Zs. 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik