Sport

Magyar orvos az Európai Súlyemelő Szövetség bizottságában

Krivanek Lászlót is beválasztották az Európai Súlyemelő Szövetség (EWF) orvosi bizottságába.

Dobos Imrének, a hazai szövetség (MSSZ) elnökének beszámolója szerint a sportdiplomáciai siker az EWF kongresszusán péntek este született meg a norvégiai Fördében, ahol vasárnap kezdődik és szombatig tart a sportág olimpiai kvalifikációs Európa-bajnoksága.

Krivanek doktor, aki a magyar válogatott keret orvosa, a második legmagasabb szavazatszámmal lett a testület tagja, 41-ből 37 voksot kiérdemelve.

Az EWF-kongresszuson vehette át a kontinentális szövetség legmagasabb kitüntetését Takács Mária, az MSSZ igazgatója. Az egykori kiváló versenyzőnek egyhangúlag szavazta meg az EWF vezérkara a sportbeli érdemekért adható arany nyakéket, amelyet egyedülálló teljesítményével érdemelt ki, a világbajnokságokon 17 ezüst- és 16 bronzérmet, az Eb-ken összesen 32 medált gyűjtve. Amellett szeniorként, a Masters-vb-ken is sorra nyerte a világbajnoki címeket, és számos világrekordot állított fel. Kiemelkedő sportolói pályafutásának elismeréseként a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) 2006-ban az elmúlt évszázad legjobb női súlyemelőjének választotta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik