Sport

Rio 2016: a brazil elnök nem lesz ott, amikor fellobban az olimpiai láng

A lángot április 21-én a hagyományoknak megfelelően Olümpiában gyújtják meg.

Dilma Rousseff brazil államelnök a korábbi tervekkel ellentétben mégsem vesz részt az olimpiai láng meggyújtásának ünnepségén, Görögországban – írja az MTI.

A lángot április 21-én a hagyományoknak megfelelően Olümpiában gyújtják meg, 12 nappal később, azaz május 3-án érkezik meg Brazíliába, majd augusztus 5-én gyújtják meg vele Rio de Janeiróban a megnyitó ünnepségen a fáklyát.

A Görög Olimpiai Bizottság (HOC) pénteki rövid közleménye szerint Rousseff – Brazília görögországi nagykövetségén keresztül – lemondta részvételét az áprilisi eseményen, amelyen Prokopisz Pavlopulosz államfő és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is ott lesz.

A dél-amerikai országban a Petrobras állami olajipari óriáscég körül kirobbant korrupciós botrány miatt hónapok óta súlyos belpolitikai válság uralkodik. Az ellenzék azzal vádolja Rousseffet, hogy 2010-es és 2014-es választási kampányait vesztegetésekből finanszírozták, és hogy két évvel ezelőtti újraválasztása érdekében kozmetikázta az államháztartás mérlegét. Emiatt az ellenzék indítványt nyújtott be a parlamenthez, amelyben az államfő elmozdítását kérték

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik