Sport

Kiütötte Szlovákiát a pólóválogatott, egy lépésre az olimpia

A magyar férfi vízilabda-válogatott veretlenül, csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé a trieszti olimpiai selejtezőn, így egyetlen győzelem választja el a kvótaszerzéstől.

Benedek Tibor együttese a csoportküzdelmek csütörtöki zárónapján a nullapontos Szlovákia ellen csobbant vízbe Triesztben. A mieink jól kezdtek, 3-1-re is vezettek, ám a szlovákok összekapták magukat, így az első negyed után 5-4 állt az eredményjelzőn.

Innentől kezdve azonban nem ismert kegyelmet a végül négy gólig jutó Varga Dániel vezette magyar csapat.

A félidőben már 10-5-re vezettek a mieink, és bár a harmadik játékrészben csak kétszer sikerült betalálni, a negyedik negyedben tovább nőtt a különbség. A vége 16-7 lett, magabiztos játékkal.

“Nagyon fontos volt a mai mérkőzés, hogy ne nehezítsük meg a saját dolgunkat. Éppen ezért az elején kicsit feszültek is voltunk. A szlovákok ugyanakkor elfáradtak, a vége felé már nem is tudtak nagyon felúszni. A holnapi minden tekintetben különleges mérkőzés lesz, de ha ugyanilyen bátorsággal és határozottsággal játszunk, akkor könnyen meg fogjuk verni a németeket” – nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak.

A magyar válogatott a pénteki negyeddöntőben a B csoport negyedik helyezettjével, nagy valószínűséggel a német csapattal találkozik, és ha bejut a négy közé, megszerzi az indulási jogot a riói ötkarikás játékokra. (Fotó: waterpolo.hu/Dobos Sándor)

Eredmény – olimpiai selejtezőtorna, A csoport, 5. forduló

Magyarország-Szlovákia 16-7 (5-4, 5-1, 2-1, 4-1)
a magyar csapat gólszerzői: Varga Dá. 4, Erdélyi, Manhercz 3-3, Zalánki, 2, Hosnyánszky, Hárai, Varga Dé., Vámos 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik