Sport

Hazavágta Oroszországot a férfi vízilabda-válogatott

Nagy lépést tett a csoport első helye felé a Benedek-csapat.

Negyedik mérkőzésén szállt vízbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs torna A csoportjában. A szerdai ellenfél a nem túl magas színvonalon játszó Oroszország volt, akik nyomokban sem emlékeztettek arra az együttesre, amely bő egy évtizede még a világ élvonalába tartozott.

Már az első negyedben eldőlt a találkozó, nyolc perc után már 6-2-re vezettek a mieink. Az oroszokon érezni lehetett, hogy innen nem tudnak visszajönni. Pedig nekik győzniük kellett volna, hogy maradjon esélyük a negyeddöntőre, amelynek megnyerésé már riói kvótát ér.

A nagyszünetben már hat gól volt a mieink előnye (11-5), a folytatásban már bátran kísérletezhetett Benedek Tibor szövetségi kapitány. A végén már csak az volt a kérdés, hogy lesz-e közte tíz gól a végére. A tíz gól összejött, ugyanis 18-8 lett a vége.

A mieink csütörtökön a csoportutolsó Szlovákia ellen mérkőznek. Amennyiben a magyar válogatott csütörtökön győz, csoportelsőként zár, és az olimpiai kvótáért pénteken a B csoport negyedik helyezettjével találkozik majd.

Eredmény – Vízilabda, férfi olimpiai selejtező, A csoport, negyedik forduló

Magyarország – Oroszország 18-8 (6-2, 5-3, 4-1, 3-2 )
a magyar csapat gólszerzői: Hosnyánszky, Zalánki, Erdélyi 3-3, Vámos, Varga Dé., Varga Dá., Manhercz 2-2, Bedő 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik