Sport

Már az olimpia előtt botrány van a franciáknál

Jelen állás szerint nem védheti meg olimpiai bajnoki címét 200 méteres gyorsúszásban Yannick Agnel, mert csak harmadik lett a francia bajnokságon. A 23 éves úszó ugyanakkor vitatja a végeredményt, és a nemzeti olimpiai bizottsághoz (CNOSF) fordul, de ha kell a nemzetközi Sportdöntőbíróságra (CAS) is elmegy.

A bizonytalanságot az okozza, hogy bár először a harmadik helyre rangsorolták, és végül ezt is erősítették meg, ő azonban meg van győződve arról, hogy másodikként csapott a célba.

Az időmérő által felállított sorrend ellenére sokan rajta kívül is úgy vélekedtek, hogy Agnel egyértelműen másodikként érte el a falat, megelőzve a végül másodikként rangsorolt Jordan Pothaint.

Én voltam a második, ez világos

– nyilatkozott Agnel még az előtt, hogy a versenybíróság véglegesen állást foglalt volna.

“A többség azt mondta, hogy egyértelműen én értem el a falat másodikként, ehhez kétség sem fért. És én hiszek nekik” – tette hozzá.

Francis Luyce, az úszószövetség elnöke azt mondta, a szabályok szerint a videofelvételt nem vehették figyelembe a végső eredmény meghatározásánál.

Agnel a 2012-es londoni olimpián a 200 gyors mellett a 4×100-as váltóval is aranyérmet szerzett, majd 2013-ban, a barcelonai világbajnokságon ugyancsak első lett mindkét számban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik