Sport

Magyar birkózó Európa trónján

Egy-egy magyar arany- és bronzérem született a bulgáriai Ruszében zajló U23-as birkózó Európa-bajnokság szerdai napján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a kötöttfogásúak 85 kg-os súlycsoportjában Szilvássy Erik egy-egy görög, svéd és szerb ellenfél legyőzésével menetelt a fináléig. Ott a Pénzügyőr versenyzője nagyszerűen megkontrázta bolgár riválisa pörgetését, majd az ő emelését az ellenfél szabálytalanul próbálta megakadályozni, így a vége 8-0 és technikai tus lett.

Szilvássy Erik a magyar birkózás első U23-as Európa-bajnoka, igaz ennek a korosztálynak csak tavaly óta van külön versenye.

A 75 kilós ifj. Lévai Zoltán olyan versenyzőkön keresztül jutott el az elődöntőig, akik már a felnőtt mezőnyben is letették a névjegyüket: az Eb-5. dán Bisultanovot 4-2-re, a vb-5. fehérorosz Berdijevet pedig 3-0-ra múlta felül, ezt követően viszont 7-2-re kikapott a grúz Bolkvadzétól. Az esti éremcsatában aztán szűk két perc alatt technikai tusig (8-0) “dobálta” olasz ellenfelét, így könnyedén szerezte meg a bronzérmet.

Az Eb keddi nyitónapján Török Zsolt (98 kg) is bronzérmes lett, így a kötöttfogásúak pontversenyében a magyar válogatott Grúzia mögött másodikként zárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik