Sport

Babos elsöpörte az útból a világranglista 14. helyezettjét

A magyar teniszező pénteken délután a Miamiban zajló tenisztorna második fordulójában volt érdekelt. A másik oldalon az a cseh Karolína Plisková állt, akivel Babos három meccset játszott karrierje során és mindhármat elveszítette.

Az első játszmában Timi hamar 4-1-es hátrányba került, és bár ezt követően zsinórban három játékot nyert, 6-5-ös Plisková vezetésnél elbukta az adogatását és ezzel a szettet is.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A második felvonásban csak Babos tudott brékelni, ráadásul ő kétszer is, így magabiztosan egyenlített is 40 perc alatt.

Ekkor már a magyar sportolónál volt a lélektani előny, amit remekül tudott kamatoztatni. Plisková a játszma elején megingott szervájánál, majd később még egyszer elvesztette azt.

Babos ugyanakkor 5-2-nél és 5-4-nél sem tudott adogatóként pontot tenni a maratoni összecsapás végére. Következett a rövidítés, ahol hengerelt a 22 éves magyar, még pontot sem veszített.

Babos a következő fordulóban Oszaka Naomival találkozik, a japán játékos a 14. helyen kiemelt olasz Sara Erranit búcsúztatta pénteken.

A párosban legutóbb Indian Wellsben elődöntős Babos a kazah Jaroszlava Svedova oldalán már korábban bejutott a nyolcaddöntőbe.

Eredmény – Miami tenisztorna, 2. forduló (a 32 közé jutásért), nők:

Babos-Pliskova (cseh) 5:7, 6:2, 7:6 (7-0)
Kerber (német, 2.)-Strycova (cseh) 6:1, 6:1
Oszaka (japán)-Errani (olasz, 14.) 6:1, 6:3
Linette (lengyel)-Jankovic (szerb, 18.) 1:0-nál Jankovic feladta
Bertens (holland)-Pavljucsenkova (orosz, 25.) 6:1, 4:6, 6:1
Gibbs (amerikai)-Mladenovic (francia, 27.) 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik