Sport

Meglepően gyorsan futott 200 métert egy magyar vágtázó

Pásztor Gábor idejével mindössze egy tizeddel marad el a riói induláshoz szükséges szintidőtől.

Kovács Attila 1987.08.21-én, Miskolcon futott 20.11-et 200 síkon, azóta megközelíteni is kevesen tudták ezt a rekordot. Na ja, Kovács akkor olyan formában volt, hogy abban az évben, a római világbajnokságon Ben Johnson és Carl Lewis között, a 100 méteres döntő egyetlen fehér futójaként ötödik lett. (A kanadait utólag kizárták, így végül negyedik helyezés került be a sporttörténelmi almanachokba.)

Kovács nagy futásának biza már majd 30 éve. 1999-ben Németh Roland 20.49-el járt a magyar csúcs közelében, de azóta atlétáink, még a közelében nem is jártak ennek a sebességnek, a 21 másodpercen belülre kerülés is komoly kihívásnak számított.

Eddig. Igazán örömteli módon e harminc és tizenhét éve nem látott kiváló idők közelébe került Pásztor Gábor, aki a Miamiben zajló versenyen, 20.60-al ért célba. Az FTC vágtázója 1,7 méter/másodperces hátszélben futott, azaz ideje érvényes.

Pásztor Gábor teljesítménye azért is figyelemre méltó, mert mindössze egy tizeddel gyengébb a riói induláshoz szükséges szintidőnél, így ha a vágtázó tartja kiváló formáját, akár még kvalifikálhatja is magát az olimpiára.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik