Sport

Remekül helytálltak a magyarok a Temzén!

Szombaton a legendás Head of the River versenyen, a világ egyik legnagyobb és legrangosabb evezős versenyén, 334 nyolcas egységből a 37. helyet érte el a magyar hajó.

Idén először szerepelt ifjúsági magyar csapat ezen a rangos versenyen, ahol minden évben nyolcas egységben, olimpiai és világbajnok evezősöket is felvonultatva, Anglia legjobb egyetemi és felnőtt evezősei mérik össze erejüket. A Cseh Kristóf, Kovács Krisztián, Fülöp Gábor, Hopp Márton, Molnár András, Kiss Norbert, Gerei Tamás, Dobai Tamás, kormányos: Alastair Jackson magyar nyolcas rendkívül izgalmas csatákat vívott, leelőzött több előtte induló egységet is, s minden egyes másodpercért keményen megküzdött a közel hét kilométer hosszú üldözéses versenyen.  A versenyt az Oxford Brookes csapata nyerte, megelőzve a tavalyi győztes Leander egységét.

Hatalmas küzdelem minden másodpercért!You gotta fight for every second!

Közzétette: Ifi 8as – Junior 8+ – 2016. március 20.

A csütörtöki napon a csapat az angol gimnáziumok versenyén, a Schools Headen 12. helyezést ért el 91 férfi ifjúsági 8-as csatájában.  A magyar egység ezen a versenyen összemérhette erejét a brit evezős válogatott bázisát adó elit gimnáziumok, többek közt az Eton és Westminster csapataival.

A Műegyetem, a Csepel és a Szeged versenyzőiből összeszerveződő csapat mindezzel, egy megterhelő, de eredményekben és tapasztalatokban gazdag londoni hetet zárt. A fiatalok jó szerepléséhez nagyban hozzájárult, hogy mind anyagilag, mind a szervezés terén számosan támogatták a csapatot, többek között a magyar légitársaság, a Wizz Air is.

facebook.com
A magyar nyolcas tagjai a csónakházban hallgatják az eligazítástz Forrás: facebook.com

Ugyancsak rengeteget köszönhet a csapat az angliai evezős kluboknak is, amelyek hajót és edzési lehetőséget biztosítottak, mint például a Tideway Scullers és a Westminster School Boat Club. A patináns Thames klub pedig egyik legjobb kormányosát, Alastair Jacksont bocsátotta a csapat rendelkezésére, aki a magyar hajót a versenyek alatt végig az idális íven, a legnagyobb sodrásban tartotta. Emellett a Thames klub az edzések ideje alatt motoros kísérőt is biztosított a csapat edzője, Tevesz László számára.

A csapat szereplését nyomon követte több utánpótlással foglakozó brit szakember is. Egyöntetűen úgy látják, hogy a magyar egység a nemzetközi ifjúsági nyolcasok élmezőnyébe tartozik, s 2000 méteren méltó ellenfele lehet az ifjúsági világbajnokságra készülő brit  csapatnak.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik