Sport

A világ legegyszerűbb figurájával vágták át a komplett védelmet – videó

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban az Anaheim Ducks hosszabbításban nyert 3-2-re a Winnipeg Jets otthonában, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A győztes találatot Jakob Silfverberg szerezte, a gól érdekessége pedig az, hogy egy igen egyszerű cselt ettek meg a hazai védők.

Silfverberg a három a három ellen játék során szép komótosan felvitte a korongot, majd ahogy az ilyenkor szokás, visszahagyta a pakkot csapattársának, Ryan Keslernek. Eddig semmi meglepő nincs a támadásban, kismilliószor láttunk már hasonlót, azonban a winnipegi védők valamilyen oknál fogva úgy döntöttek, hogy mindannyian kitámadnak Keslerre.

A centernek sem kellett több, egyből lecsúsztatta az idő közben a védők mögé korcsolyázó és bántóan üresen maradt Silfverbergnek a korongot, aki így tök egyedül támadhatta a kaput, és ugyan Michael Hutchinson hatalmasat védett, a kipattanónál már ő is tehetetlen volt. Ha lett volna egy védő, aki eltakarítja a korongot…

A címvédő Chicago Blackhawks számára a Minnesota Wild a szezon mumusa. A chicagóiak a szezonban már negyedszer kaptak ki a Wildtól, ezúttal otthon, szétlövésben.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Winnipeg Jets-Anaheim Ducks 2-3 – hosszabbítás után
New Jersey Devils-Columbus Blue Jackets 2-1
Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 6-2
Montreal Canadiens-Calgary Flames 1-4
Chicago Blackhawks-Minnesota Wild 2-3 – szétlövéssel
Edmonton Oilers-Colorado Avalanche 2-3
San Jose Sharks-Arizona Coyotes 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik