Sport

Szász Emese is ott lesz a riói olimpián

A párbajtőröző Szász Emese indulhat a nyári, riói olimpián – írja az MTI. A magyar versenyző a kvalifikációs sorozat utolsó, budapesti versenye előtt kvalifikációt érő helyen állt a rangsorban, de ahhoz, hogy ezt megőrizze, maga mögött kellett tartania két legnagyobb ellenfelét, a tavaly vb-ezüstérmes svéd Emma Samuelssont és az olimpiai, illetve világbajnok német Britta Heidemannt.

Előbbi esetében ezt úgy tudta megtenni, hogy előrébb végez nála, vagy legrosszabb esetben ugyanabban a szakaszban esik ki a WestEnd Grand Prix-n, utóbbi pedig csak nagy bravúrral tudta volna megelőzni Szászt, például úgy, ha nyer, a magyar párbajtőröző pedig korán búcsúzik.

Ehhez képest a 64-es tábla vasárnapi küzdelmei során Heidemann már az első asszójában vereséget szenvedett, ezzel ő kiszállt a kvótáért zajló versenyből, mivel Szász és Samuelsson győzött. A második körben aztán a svéd is kikapott, ami magyar kvótát ért, ráadásul Szász a legjobb 16 közé is bejutott.

Később hátrányból fordítva, hosszabbításban adott tussal legyőzte Rizzit, majd a negyeddöntőben öt tussal kikapott a kínai Hszü An-csitől, ezzel a hatodik helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik