Sport

Babosék megizzadtak a végén, de továbbjutottak

A 6 millió 157 ezer dollár összdíjazású, Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női párosversenyében a harmadik helyen emelték ki Babos Tímea és Jaroszlava Svedova kettősét, amely a sikerrel vett első fordulót követően egy kínai duóval találkozott a második fordulóban hétfőn.

Babosék esélyeshez illően kezdték az összecsapást, hamar elléptek 4-1-re az első szettben, azonban a Xu, Zheng kettős egyenlíteni tudott. Ekkor két újabb játékot nyert meg a magyar, kazah páros, így 39 perc után behúzta az első felvonást.

A második játszma is jól indult Babos Tímeáék számára, hozták a saját adogatásukat, majd elvették a riválisét, negyed óra után pedig már 3-1-re vezettek. Ismét visszajött a kínai páros a meccsbe, sikerült egyenlíteniük, és bár szoros volt a hajrá, a végjátékot ezúttal is a soproni játékos és partnere bírta jobban, így végül ők jutottak tovább.

A következő körben szlovén páros vár rájuk, Andreja Klepacon és Katarina Srebotnikon át vezet az út a legjobb négybe. Babos nem is olyan rég még egy párost alkotott Srebotnikkal, ám nem működött a kettősük, így végül elváltak útjaik.

Eredmény – Indian Wells-i WTA-torna, női páros, 2. forduló

Babos, Svedova (magyar, kazah 3.) – Xu, Zheng (kínaiak) 6-4, 7-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik