Sport

Parádézik a női vízilabda-válogatott Athénban

Este játszanak még egy meccset a mieink.

Pénteken előbb Olaszország, majd Oroszország legjobbjait győzte le a női vízilabda-válogatott az athéni Thetis-kupán. Szombat délelőtt már korán medencébe ugrottak a lányok, ugyanis a Franciaország elleni találkozó már 8.45 órakor elkezdődött.

A nemzeti csapat végig magabiztosan játszott, kézben tartotta a mérkőzést, esélyt sem adott a jóval gyengébb játékerőt képviselő franciáknak. A belgrádi Eb-n 18-6-ra nyertek a mieink, ezúttal kettővel kevesebb gólt dobtunk, viszont a kapott gólok számát a felére csökkentettük.

A válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila így értékelt a waterpolo.hu oldalon:

Korai volt a kezdés, és a tegnapi két győzelem után fel voltunk pörögve, viszonylag keveset aludtunk. A franciák elleni mérkőzéshez és a ma reggeli munkához korrektül álltunk hozzá, kiváló ráhangolódás volt a meccs a görögök elleni esti találkozó előtt. Gyönyörű gólokat lőttünk, szép lefordulásaink voltak, szép akciógóljaink, elégedett vagyok a lányokkal. A három kapott gól önmagáért beszél, Szilágyi Dorottya és Somhegyi Noémi kiválóan játszott, de a többiek is jól teljesítettek. A franciák ugyanazzal a csapattal álltak ki, mint az Eb-n, az volt a célunk, hogy az elején keményen odategyük magunkat, hogy elmenjen a kedvük a folytatástól. Ez sikerült is, fokozatosan őröltük fel az ellenfelet.

A csapat este nyolc órakor a házigazda ellen játszik, ellenük fejezi be a tornát.

Eredmény – Vízilabda, Thetis-kupa, 3. forduló

Franciaország-Magyarország 3-16 (0-3, 1-3, 2-4, 0-6)
Gólszerzők: Millot 2, Tardy, illetve Szilágyi D. 4, Somhegyi 4, Csabai 3, Illés 2, Kisteleki H., Takács O., Tóth I.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik