Ajka, 2016. március 11.
A megújult ajkai városi uszoda 2016. március 11-én, az ünnepélyes átadó napján. A beruházás bruttó 850 millió forintból, 572 millió forint TAO-forrás felhasználásával, közel másfél év alatt készült el.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Sport

Átadták a 850 millióból megújult ajkai uszodát

24.hu
24.hu

2016. 03. 11. 19:55

A vízilabdaklub mellett az úszók és a helyi lakosok is használhatják.

Átadták pénteken a megújult ajkai uszodát; a beruházás bruttó 850 millió forintból, 572 millió forint TAO-forrás felhasználásával közel másfél év alatt készült el.

Az ünnepélyes avatáson Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára azt mondta: sporttörténeti pillanat az uszoda átadása Ajka életében, az építményt a vízilabdaklub mellett az úszók és a helyi lakosok is használhatják majd. Példaértékűnek nevezte, hogy az ajkai sportklub támogatási lehetőségeit arra használta fel, hogy maradandót alkosson.

Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere emlékeztetett rá, a korábbi, ideiglenes uszodát 1979-ben építették. A 2014 őszén kezdődött felújítás során ennek medencéje köré alakították ki az új komplexumot. Az épületben egy 33 méteres versenymedence, egy 20 méteres tanulómedence és egy 30-40 fő befogadóképességű szauna kapott helyet hideg vizes merülőmedencével, valamint kialakítottak egy sószobát, illetve egy jacuzziként is használható előmelegítő medencét.

Az avatás után a helyi Cápa Vízilabda Klub barátságos találkozón csapott össze a szekszárdi csapattal az olimpiai bajnok Székely Bulcsú bíráskodása mellett.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Rafael Nadal of Spain reacts to crowd after losing against Pablo Cuevas of Uruguay in the men's singles semi-final of the 2016 Rio Open tennis tournament in Rio de Janeiro, Brazil, on Februrary 21, 2016. / AFP / YASUYOSHI CHIBADoppingolással vádolják Rafael Nadalt
pintér attila (pintér attila)Pintér Attilának nem segített a kommunikációs tréning