Ajka, 2016. március 11.
A megújult ajkai városi uszoda 2016. március 11-én, az ünnepélyes átadó napján. A beruházás bruttó 850 millió forintból, 572 millió forint TAO-forrás felhasználásával, közel másfél év alatt készült el.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Sport

Átadták a 850 millióból megújult ajkai uszodát

24.hu
24.hu

2016. 03. 11. 19:55

A vízilabdaklub mellett az úszók és a helyi lakosok is használhatják.

Átadták pénteken a megújult ajkai uszodát; a beruházás bruttó 850 millió forintból, 572 millió forint TAO-forrás felhasználásával közel másfél év alatt készült el.

Az ünnepélyes avatáson Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára azt mondta: sporttörténeti pillanat az uszoda átadása Ajka életében, az építményt a vízilabdaklub mellett az úszók és a helyi lakosok is használhatják majd. Példaértékűnek nevezte, hogy az ajkai sportklub támogatási lehetőségeit arra használta fel, hogy maradandót alkosson.

Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere emlékeztetett rá, a korábbi, ideiglenes uszodát 1979-ben építették. A 2014 őszén kezdődött felújítás során ennek medencéje köré alakították ki az új komplexumot. Az épületben egy 33 méteres versenymedence, egy 20 méteres tanulómedence és egy 30-40 fő befogadóképességű szauna kapott helyet hideg vizes merülőmedencével, valamint kialakítottak egy sószobát, illetve egy jacuzziként is használható előmelegítő medencét.

Az avatás után a helyi Cápa Vízilabda Klub barátságos találkozón csapott össze a szekszárdi csapattal az olimpiai bajnok Székely Bulcsú bíráskodása mellett.

 

Kommentek

Rafael Nadal of Spain reacts to crowd after losing against Pablo Cuevas of Uruguay in the men's singles semi-final of the 2016 Rio Open tennis tournament in Rio de Janeiro, Brazil, on Februrary 21, 2016. / AFP / YASUYOSHI CHIBADoppingolással vádolják Rafael Nadalt
pintér attila (pintér attila)Pintér Attilának nem segített a kommunikációs tréning