Santa Clara, 2016. február 8.
Peyton Manning, a Denver Broncos (j) és Cam Newton, a Carolina Panthers játékosa a labdával az Egyesült Államok amerikaifutball-bajnoksága 50. alkalommal megrendezett döntõje, az ún. Super Bowl után a kaliforniai Santa Clarában fekvõ a Levi’s Stadionban 2016. február 7-én. A Denver Broncos 24-10-re legyõzte a Carolina Panthers együttesét, és ezzel története során harmadszor hódította el a bajnokcsapatnak járó Vince Lombardi-trófeát. (MTI/EPA/John G. Mabanglo)
Sport

Visszavonul Payton Manning, minden idők egyik legnagyobb irányítója

Tóth Richi
Tóth Richi

Okos, fontos. 2016. 03. 07. 05:42

Hétfőn bejelenti visszavonulását Peyton Manning, a Denver Broncos amerikaifutball-csapatának irányítója.

A márciusban 40. születésnapját ünneplő játékos a csúcson hagyja abba, miután februárban megnyerte együttesével az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, a Super Bowlt.

Manning 18 szezont játszott az NFL-ben, az utolsó négy évet Denverben töltötte, azt megelőzően pedig 14 idényt húzott le Indianapolisban, ahol a Coltsot két nagydöntőig vezette, és 2007-ben diadalmaskodott is a gárdával a Super Bowlon. 539 touchdown passzával a liga legsikeresebb irányítója.

539 TD passes.More than anyone in NFL history.Peyton. Manning.

Közzétette: NFL – 2016. március 6.

Az idei sikerrel a liga történetének első irányítója lett, aki két csapattal is Super Bowlt tudott nyerni.

Incredible.

Közzétette: NFL – 2016. március 6.

A kiemelt képen Peyton Manning, (jobbra) és Cam Newton, a Carolina Panthers az 50. Super Bowl után (MTI/EPA/John G. Mabanglo).

(NFL, ESPN)

Kommentek

British driver Lewis Hamilton uses his mobile phone as he attends the John Galliano during the 2016-2017 fall/winter ready-to-wear collection on March 6, 2016 in Paris.  AFP PHOTO / MARTIN BUREAU / AFP / Martin BUREAUHamilton kipróbálná magát a MotoGP-ben
Tajti Matyi elégedetlen a teljesítményével