Sport

Tét nélküli meccsen szépített Izrael a Davis Kupában

Borsos Gábor kikapott Edan Lesemtől vasárnap,  így a magyarok 3-1-re vezetnek a Városligetben zajló Magyarország-Izrael párharcban a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

A műjégpálya mellett emelt ideiglenes csarnokban igazi fesztiválhangulat uralkodott, ugyanis Kuhárszky Zoltán együttese az első két napon már 3-0-ás behozhatatlan előnyre tett szert. Innentől már csak két nyert szettre mentek a mérkőzések.

A kapitányok ilyenkor hagyományosan olyan játékost is pályára küldenek, aki eddig nem jutott szóhoz a párharcban, így csapott össze a tavalyi magyar bajnok Borsos az előző meccseket ugyancsak a kispadról figyelő Lesemmel.

A párharc egyik hőse, Fucsovics Márton a csapattal együtt nézte a történéseket, de ő már nem vállalta a fellépést, mivel este Kínába utazik a jövő heti, zsuhaji challenger-versenyre.

A gáladélután első találkozóján a világranglistán 809. Borsos – aki a múlt hétvégén döntőt vívott a fedettpályás ob-n – erőteljes játékkal 37 perc alatt hozta a nyitószettet. Az ATP-rangsorban 566. Lesem a második játszmára összekapta magát, és a hajrában brékelve kiegyenlített. A harmadik felvonás négy bréket követően rövidítésbe torkollott, amelyben végül az izraeli bizonyult jobbnak, a találkozó 2 óra 13 percig tartott.

Az I-es csoportban előzőleg 2000-ben szerepelt magyar válogatott – amely 2013 áprilisában, Luxemburgtól kapott ki legutóbb – ezzel 3-1-re vezet. A folytatásban a világranglistán 612. Nagy Péter csap össze Amir Weintraubbal (197.).

A csoportjukban már biztosan bennmaradó magyarok július 15-17-én Szlovákiát fogadják, később kijelölendő helyszínen. A két csapat először találkozik a DK-ban. Annak a párharcnak a győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba való feljutásért, az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradt egyik válogatott lesz.

Eredmény – Davis Kupa

Magyarország-Izrael 3-1 – állás az utolsó egyes előtt
Borsos Gábor-Edan Lesem 6:4, 4:6, 6:7 (3-7)

 

szombaton játszották:
Fucsovics Márton, Gödry Levente-Dudi Szela, Jonathan Erlich 7:6 (7-2), 3:6, 7:6 (7-5), 7:6 (9-7)

 

pénteken játszották:
Fucsovics Márton-Amir Weintraub 6:4, 6:2, 7:5
Nagy Péter-Dudi Szela 6:2, 6:3, 4:6, 4:6, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik