Sport

Rögtön belopta magát a nézők és a szakemberek szívébe a magyar bunyós

Vasárnap hajnalban, Venezuela fővárosában, Caracasban a Caciques Venezuela bokszcsapata a lengyel Rafako Hussarsszal találkozott a WSB (World Series Boxing) félprofi szervezet sorozatának újabb fordulójában. A hazai együttes, amely szerződtette a Vasas-Süllős Európa-bajnokát, Bacskai Balázst 5-0 arányban nyert, írta beszámolójában a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ).

Az este mérkőzését Bacskai vívta az ír Steven Donnellyvel. A magyar bunyós élete első WSB-meccsén rögtön kiszolgálta a közönséget, az ötmenetes mérkőzés negyedik és ötödik felvonásában is padlóra küldte riói kvótával már rendelkező ellenfelét, végül pontozással nyert (49:45/50:43/48:45).

„Az első öt menetes csatám miatt azért eléggé izgultam , hogy hogy fog menni,főleg , hogy egy tapasztalt wsb-s volt az ellenfelem, olyan magasan volt az adrenalin bennem, hogy az fel sem tűnt nekem. Bezzeg a doppingosoknak igen, egyből el is vittek ellenőrzésre” – mondta a meccse után a 28 éves Bacskai.

A magyar ökölvívó nem csak a venezuelai közönséget varázsolta el, hanem a WSB-t is, ugyanis őt választották meg az elmúlt hét bunyósának.

Itt egy összefoglaló Bacskai meccséről:

#Boxeroftheweek 7 – Balázs Bácskai (Venezuela Caciques)Congratulations to Balázs Bácskai who has been named #BoxeroftheWeek 7!! Well done Balazs ! El cacique Balazs Bacskai ha sido nombrado Boxedaor de la Semana 7 tras su debut en #Vargas! Enhorabuena!Caciques de Venezuela Fevebox VE #WSBVI

Közzétette: World Series Boxing – 2016. március 3.

Erről a sorozat honlapján jelent meg egy írás, amiben bemutatják a nagyközönségnek is Bacskai Balázst, megemlítve, hogy Európa-bajnokunknak eleinte édesapja, Bacskai Imre volt az edzője, napjainkban azonban már Erdei Zsolt és a szövetségi kapitány Kovács László készítik fel.

Bacskai csapata legközelebb április 1-jén meccsel ismét, akkor Moszkvában vendégeskednek majd.

(Fotó: MÖSZ/Doba István)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik