Sport

Németh András visszatért oda, ahol egyszer már csodát tett

Németh András szakmai igazgatóként, Szilágyi Zoltán vezetőedzőként dolgozik nyártól az Ipress Center-Vác női kézilabdacsapatánál, írja az MTI. A klub csütörtöki bejelentése szerint a 62 esztendős Németh – aki decemberig a női válogatott szövetségi kapitánya volt – másodszor vállal munkát Vácott. Először 2009 és 2011 között irányította az egyesületet mind gazdasági, mind szakmai szinten.

Akkor az első évben rögtön a klub történetének legjobb eredményét produkálva bajnoki bronzérmet szerzett, majd a következő szezonban bajnoki negyedik helyig jutott a csapattal.

Németh január vége óta, Uros Bregar távozását követően már bekapcsolódott a csapat szakmai feladatainak ellátásába, de hivatalosan nyártól áll munkába. A többek között 7-szeres magyar bajnok, 7-szeres Magyar Kupa győztes, KEK-, EHF Kupa-győztes, valamint világbajnoki bronzérmes nemzetközi mesteredző hároméves szerződést kötött az Ipress Center-Váccal.

Szakmai igazgatóként Németh választotta ki a csapat következő vezetőedzőjét, Szilágyi Zoltánt. A 43 esztendős szakember édesapja, Szilágyi István sokszoros magyar válogatott, világválogatott kézilabdázó, öccse, Szilágyi Viktor osztrák válogatott, Bajnokok Ligája-győztes játékos. Szilágyi Zoltán jelenleg a férfi NB I/B-ben szereplő Dabas vezetőedzője, most először vállal szerepet női csapatnál. A szakemberrel szintén 3 éves szerződést kötöttek.

Változások a keretben

A játékoskeret összetételében is több változás lesz a következő szezonban. A Vác a Ferencvároshoz távozó kapus, Bíró Blanka helyére két évre szerződtette Barbara Arenhartot.

A 2013-as világbajnok brazil válogatott tagja nyáron, az olimpia után csatlakozik a csapathoz.

A 30 éves Arenhart már közel tíz éve játszik Európában, a spanyol Valencia, a norvég Byasen, az osztrák Hypo NÖ és a román Baia Mare (Nagybánya) együttesében szerepelt, jelenleg a dán Nykobing csapatát erősíti. A 2013-as szerbiai világbajnokságon beválasztották a torna All-Star csapatába.

A Vác szintén két évre szerződtette az átlövő Karoline De Souzát. A 26 éves brazil játékos nem először szerepel majd Magyarországon, ugyanis 2011-ben Siófokon játszott. Később megfordult a Hypo NÖ-ben is, amellyel KEK-et nyert. Az osztrák bajnoknál töltött év után Dániába igazolt, ahol először a Holstebrö csapatában szerepelt, jelenleg pedig szintén a Nykobing játékosa.

Nyártól újra az Ipress Center-Vác együttesét erősíti Temes Bernadett, aki a távozó szerb Kristina Liscevicet fogja pótolni. A válogatottban is megfordult játékos a német Metzingen csapatától érkezik haza. Temes 2009 és 2011 között már játszott Vácott.

Balszélső és beálló pozícióban is új játékost igazolt a Vác a szerb válogatott Sanja Radosavljevic, valamint Takács Bianka személyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik