Sport

A MOB négymillió forintot fizetett fordításért egy tanácsadó cégnek – Oldalanként

Az Együtt szerint tízszeresen túlárazták a PricewaterhouseCoopers (PwC) olimpiai pályázati kérdőívet, írja a Magyar Nemzet. Pataki Márton, a párt budapesti elnöke közérdekű adatigényléssel jutott hozzá az információkhoz, így derült ki, hogy minden oldalt négymillió forintért fordítja és másolja a PwC.

A dokumentum azt is tartalmazza, hogy ez még csak a kezdet, mert az eddig kifizetett 240 millió forintos ár csak a február közepén beadott első szakaszra vonatkozik. A pályázati kérdőív egyébként három részből áll.

Az Együtt szerint érthetetlen, hogyan lehet 60 oldalt 240 millió forintért fordítani és másoltatni.

Az adófizetők egyszer egyébként már kifizettek 480 millió forintot a megvalósíthatósági tanulmányra, aminek szövege átfedésben van a mostani pályázati kérdőívvel. A párt ezért felszólította a MOB-ot, hogy a 240 millió 90 százalékát követelje vissza a PwC-től.

Az Együtt azt szeretné, ha a továbbiakban a Magyar Olimpiai Bizottság átláthatóvá tenné pályázatait és szerződéseit, habár szerintük az ország jelenlegi állapota mellett sem olimpiára, sem olimpiai pályázatra nincs szüksége.

A PwC tanácsadó cég egyik felügyelőbizottsági tagja, Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke, aki a lap szerint kormányzati körökben jól mozog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik