Sport

Újabb hihetetlen triplát dobott a Warriors és nem Curry volt az elkövető – videó

Magyar idő szerint szerda hajnalban a Golden State Warriors hazai környezetben 109-105-re verte hosszabbításban az Atlanta Hawkst az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Ez volt az oaklandi együttes 43. hazai győzelme egyhuzamban, így már csak egy sikerre vannak attól, hogy beállítsák a Michael Jordan fémjelezte Chicago Bulls vonatkozó rekordját. Ehhez az Oklahoma City Thundert kellene verniük csütörtökön – magyar idő szerint péntek hajnalban.

A mostani siker értékét növeli, hogy Stephen Curry utcai ruhában nézte végig a mérkőzést, mivel egy bokasérülés miatt kiülte a meccset. A liga jelenleg legjobb formában lévő játékosának hiányában Klay Thompson vette a hátára a csapatot, ő 26 pontot szerzett, de az este dobása Draymond Green nevéhez fűződik.

Alig több mint 40 másodperc volt vissza a hosszabbításból, amikor Green kapta meg a labdát a támadóidő végén, nem sok ideje volt gondolkozni, dobnia kellett. Meg is tette és noha kissé egyensúlyát veszítve emelte rá a triplát két védő között, mégis betalált. Ezzel lett 107-103 a GSW-nek, innentől pedig már zsebben volt a győzelem, Thompson egy duplával zárta le később az összecsapást.

A Golden State mérlege 54-5. A Chicago Bullsé a valaha volt legjobb alapszakasz mérleg, Jordanék 1995/96-ban 72-10-es idényt produkáltak.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Charlotte Hornets – Phoenix Suns 126-92

Miami Heat – Chicago Bulls 129-111

New York Knicks – Portland Trail Blazers 85-104

Dallas Mavericks – Orlando Magic 121-108

Golden State Warriors – Atlanta Hawks 109-105 – hosszabbításban

Los Angeles Lakers – Brooklyn Nets 107-101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik