Sport

Ez a nap híre a WTCC magyar szerelmeseinek

A 2016-os szezonban, Michelisz Norbert mellett még egy magyar versenyzőért szoríthatnak a Túraautó Világbajnokság rajongói.

Miközben Michelisz Norbert éppen a WTCC éppen ezekben a pillanatokban is zajló 2016-os tesztelésén kőröz remek hír látott napvilágot. Már ami a magyar privát világbajnok egykori istállóját, a Zengő Motorsport illeti.

Zengő Zoltán csapatfőnök az eurosport.hu-nak megerősítette, a magyar istálló rajta van a Túraautó Világbajnokság 2016-os rajtlistáján, azaz leadta egész éves nevezését az áprilisban, Franciaországban rajtoló szezonra!

Michelisz Norbert helye akkor üresedett meg, amikor eldőlt, hogy a kiváló pilóta továbbfejlődése érdekében elfogadja a Honda egyik gyári pilótaülését és kérdésessé vált, hogy az általa hagyott hatalmas űrt sikerül-e pótolnia a csapatnak.

Azért nagy szó a Zengő Motorsport nevezése, mert az indulási költségek az eget verik, egy ismeretlen privát pilótával pedig elég nehéz ezt előteremteni. Az sem véletlen, hogy a Sebastien Loeb Racing Citroën három helyét leszámítva eddig egyetlen privát autó talált gazdára (John Filippi – Campos Racing Chevrolet – ).

“Megerősíthetem, hogy a Zengő Motorsport leadta nevezését a 2016-os WTCC szezonra. Egyelőre még folynak a tárgyalások a leendő pilótákkal, de a célunk továbbra sem változott. Szeretnénk visszamenni a startvonalhoz egy újabb fiatal magyar tehetséggel, és ismét felépíteni magunkat odáig, ahova Michelisz Norbival eljutottunk. Nem volt egyszerű ez a tél, nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy az egyébként is húzós TC1-es árak bizonyos területen még tovább emelkedtek”

– nyilatkozta Zengő Zoltán az eurosport.hu oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik